Új jelszó kérése
 
Blog
2018.05.31 11:02

Hogyan tartsuk tisztán és épen az étkezőasztalt?

Az étkezőasztal rengeteg esemény, program, és nem utolsó sorban étkezés résztvevője, kiszolgálója. Körbeülik barátok és családtagok, hogy élvezzék egymás társaságát, és hogy együtt nevessenek. Fantasztikus ebédeket szolgálunk fel rajta és éjszakába nyúló beszélgetések zajlanak felette.

Az otthonunk ilyen fontos bútordarabja különös figyelmet érdemel. Mivel nap mint nap kemény igénybevételnek van kitéve; forró tálak, bögrék, kifröccsenő italok, stb., gyakran kell takarítani és nem mindegy, hogy azt hogyan tesszük.

 

Aranyszabályok:

- Mindig azonnal fel kell törölni az asztalra került nedves foltokat

- Használjunk pohár- és edényalátétet

- Használjunk futókat, terítőt, vagy tányéralátétet, hogy megvédjük az asztalt a karcolásoktól

 

Ha ezeket betartjuk, elég, ha egy egyszerű házi recepttel készült folyadékkal rendszeresen ápoljuk az asztalt. Ezzel megőrizhetjük bútorunk fényét és élettartamát.

 

  • Töltsünk meg egy tálat meleg vízzel, adjunk hozzá néhány evőkanál fehér ecetet (ha nincs ecet, akkor egy nagyon kevés felmosó folyadék is megteszi)
  • Keverjük jól össze
  • Vegyünk magunkhoz egy puha, nem karcoló rongyot és mártsuk az ecetes vízbe
  • Jól nyomkodjuk ki a rongyot, majd töröljük át az asztalt
  • Ezt ismételjük addig, amíg nem lesz teljesen tiszta az asztal
  • Mossuk ki a rongyot tiszta vízzel, majd csavarjuk ki, és töröljük át így is az asztalt
  • Vegyünk egy másik, hasonlóan puha, de száraz rongyot, és töröljük vele szárazra az asztalt

 

FONTOS!

! Ne hagyjuk, hogy az asztal magától száradjon meg!

! A meleg víz a fehér ecettel párosítva fertőtleníti az asztal felületét!

! Sose használjunk durva anyagból készült rongyot, mert az felsértheti az asztal felületét!

 

Az igazi, tömör fából készült asztalok meghálálják a gondoskodást, és akár egy életen át kiszolgálnak. A mi kínálatunkban csak ilyen étkező bútort talál.

Webáruház készítés