Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Fa, vagy bútorlap? Melyiket válasszam?

2017.12.01 19:15
Fa, vagy bútorlap? Melyiket válasszam?

A bútorvásárlás hosszú időre szóló döntés. Ha ugyanis egy strapabíró, minőségi fából összeszerelt darabot választ az ember, akkor egy szekrény, ágy, vagy asztal családok generációit is kiszolgálhatja. Mégis sokan választják a furnér, vagy préselt papírból készült bútorokat. Ezeknek is megvan a helyük és a közönségük. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak az egyik, vagy csak a másik alapanyag alkalmas a bútorkészítéshez. Egy sor szempontot kell végigvenni ahhoz, hogy végül a számunkra legmegfelelőbb döntést tudjuk meghozni. Vegyük is sorba a legfontosabbakat!

Ideiglenes, vagy állandó lakhely?

Elsőként ezzel kell tisztában lenni a választáskor. Ha csak néhány hónapra húzzuk meg magunkat valahol, nem érdemes tartós, robosztus bútorokkal körülvenni magunkat. Többnyire a lakáshoz választjuk a berendezést és nem fordítva. Ezért költözéskor szembetalálhatjuk magunkat azzal, hogy ami az előző lakásban jól nézett ki, az újban már nem olyan mutatós. A furnér, vagy MDF lapos bútorok olcsók és vannak belőlük elfogadható minőségű termékek is. Ezek tökéletesek egy olyan lakáshoz, amelyben csak néhány hónapot, vagy egy évet töltünk el.

A tömörfa bútorokkal hosszú távra érdemes tervezni. Illatuk a házat is természetességgel ruházza fel, és egy idő után szinte már a falak is a fenyő összetéveszthetetlen illatát árasztja majd magából. A fenyőbútorok évtizedeken át bírják a használatbavételt. Erős, robosztus felépítésük a gyerekek igénybevételét is állják.

Szeretném mindig az aktuális divatot követni?

Vannak, akik évről évre bújják az aktuális lakberendezési trendeket, és aszerint váltogatják kisebb-nagyobb bútoraikat. Nekik érdemes inkább a bútorlapból, vagy műanyagból készült termékek közül válogatniuk. Ezek olcsók, ezért nem kár értük, ha egy új divathullám kisöpri őket az otthonokból.

A fenyőbútorokra inkább az állandóság, az örökzöld vonalvezetés a jellemző. Mivel ezek a bútorok több évtizedre készülnek, tervezőik a letisztult, finom stílust követik és kerülik a feltűnő divat kilengéseket. A Konki Bútornál minden termék gondosan megművelt fából készült. A választható pácszínek pedig a fa természetességét hivatottak kiemelni. Ha valaki fa bútor mellett dönt, és szeretné megújítani otthona stílusát, akkor kísérletezzen bátran a kiegészítőkkel. Egy új párna, takaró, vagy szőnyeg merőben új összképet kölcsönöz a szobáknak.

Mennyi pénzem van?

A tömörfa nem olcsó alapanyag. Azonban itt is igaz a mondás, miszerint aki olcsót vesz, többet fizet. Hosszú távon ugyanis egyértelműen kifizetődő a kiváló minőségű fa bútort megvenni. Sokaknak azonban nincs egyszerre annyi pénzük, hogy megengedhessenek maguknak egy szekrényt százezer forintért. Ha szűkös keretből kell több ágyat, asztalt, széket, vagy szekrényt megvenni, akkor a legjobb, ha valamilyen kevésbé minőségi alapanyagból választunk. Kompromisszumot lehet kötni a fa front és bútorlap korpusz kombinációjával, vagy a fóliázott furnér bútorokkal. Így akár a fa bútor töredékéért is berendezhetjük otthonunkat.

Érdemes ezután sorban, egyenként lecserélni a bútorokat tömörfa, fenyő bútorra. Az évek múlásával ugyanis a furnér és préselt papírból készült bútorok elhasználódnak. Lógni fog az ajtó, a furnérra vasalt díszítés elválik és összességében rontani fogja otthonunk szépségét. A fenyőbútorok ezzel szemben nem esnek szét, és évek múltán is ékes díszei lesznek otthonunknak.