Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

40 év, vagy örökélet garancia ágy matracokra?

Konki Fenyőbútor
40 év, vagy örökélet garancia ágy matracokra?

A tökéletes matracra vadászva sokszor találkozhatunk szinte már túl szépnek hangzó ígérettel is. Ki ne szeretne 20, 30, vagy akár 40 év garanciát egy százezer forintos termékre? A rossz matracválasztás ráadásul nem csak pénztárcánkat, de gerincünket, nyugodt pihenésünket és ezzel egészségünket is megviselheti. Érdemes ezért nem csak a hangzatos ígéretekre, de az apróbetűkre is figyelni.

Bármennyire szomorú is, ki kell mondanunk: örökélet, vagy több évtizedes garancia nem létezik egyetlen ma forgalomban lévő matracra sem. Legalább is nem úgy, ahogy azt egy vásárló gondolja. Ha figyelmesen elolvassuk a garanciára vonatkozó apróbetűket, kiderül, hogy a matrac rugózatának törésére, vagy olyan elnyűhetetlen alkatrészére vonatkozik, mely önmagában nem garantálja a nyugodt, pihentető alvást.

Egy matrac tartóssága ugyanis függ annak minőségétől, és igénybevételétől. Erre alapozva sok tisztességtelen kereskedő olyan megkötéseket alkalmaz a garancia érvényesítéséhez, hogy azokat rendeltetésszerű használat esetén sem tudja évek múltán kikerülni a gyanútlan vásárló. Többnyire pedig nem az első hónap után reklamálnak a vevők a megvásárolt matrac miatt. Jelen pillanatban a szivacs, hab, vagy rugós matracok kereskedelmét elég megengedően szabályozza a jogalkotó, teret adva ezzel a szektor szélhámosainak.

Ökölszabályként elmondhatjuk, legyen gyanakvó, ha a cikkünk címében szereplő hangzatos ígéretekkel találkozik egy matrac áruházban. Kérdezze ki részletesen az eladót arról, hogy pontosan mire terjed ki a garancia, illetve milyen feltételeknek kell megfelelni a garancia érvényesítéséhez.

A mi hitvallásunk, hogy egyenesen, őszintén beszélünk vevőinkkel. Kizárólag azt garantáljuk, amit felénk a matrac gyártói is. Még akkor is, ha a mára egészségtelenné alakult verseny mást is diktálna.

Ma már első körben azt kell eldönteni, kitől vesz matracot. Utána pedig még egy sor dolgot mérlegelni kell: méretet, keménységet, alapanyagokat, pénztárcánk adta lehetőségeket, stb. Igyekszünk vásárlóinknak ebben is segíteni.


 

Mielőtt matracot vásárolsz (bárhol, de reméljük nálunk), EZT MINDENKÉPP olvasd el!

Matracvásárlás előtt - Bútorok a javából.

A MATRACVÁSÁRLÁS NEHÉZ DOLOG! Rengeteg gyártó, rengeteg fajta matraccal jelenik meg a piacon. Mi egy általános segítséget nyújtunk ezen az oldalon, a főbb irányelveket vesszük figyelembe, hogy minél könnyebben, tudatosabban, tervezett módon tudjon dönteni a későbbi fekhelyéről. Minden matracgyártónak sávosan épül fel a kollekciója.