Blog

ÍGY HŰTSD A LAKÁST, ha nincs légkondid!
19
Jún

Hát itt van, nehezen, ámde megérkezett a kánikula. Akik nem sajnálnak beruházni egy komolyabb összeget és még időben lépnek, már felszereltették a légkondit, viszont sokan vannak, akik vagy most még nem, vagy nem is akarnak ilyet. De ne pánikolj, mert bár a nyár egyre melegebb lesz, vannak tutira bevált házi módszerek arra, hogy elkerült a hőgutát a lakásban.

A tálalószekrény praktikus kihasználása
07
Jún

A tálalószekrény minden bizonnyal a konyhánk, vagy étkezőnk éke. Ha befektetünk egy ilyen bútordarabba, érdemes jól átgondoltan berendezni, hiszen minél nagyobb szekrényt választunk, annál többe kerül. Ésszerű rendszerezéssel és jó helykihasználással súlyos tízezreket spórolhatunk.

Hogyan válasszunk gyerek matracot?
12
Ápr

Első nekifutásra egyszerű a válasz: méretben passzoljon az ágykerethez. De ahogy kicsit jobban beleássuk magunkat a matracok világába rájövünk, hogy ennél jóval összetettebb kérdéssel állunk szemben. Kemény legyen vagy puha? Szivacs vagy kókusz? Esetleg rugós? Netalán BIO? Segítünk rendet tenni az információk áradatában.

Milyen fából készült bútort válasszak?
21
Febr

Ha tartós bútort szeretnénk, akkor szóba sem jöhet a bútorlap a keményfa helyett! OK, ezt tudjuk. De ha keményfa, akkor melyik? Tölgy? Dió? Fenyő? Bükk? A helyzet az, hogy nincs egyetemleges jó, vagy rossz válasz. Ezért számba vesszük a különböző anyagokat tulajdonságuk szerint. Segítünk eldönteni, melyik fa bútor a legjobb választás otthonához és stílusához. A tömörfa bútorok vásárlása olyan befektetés, amelyet még évekig élvezni fog.

Hogyan tartsuk tisztán és épen az étkezőasztalt?
31
Máj

Az étkezőasztal rengeteg esemény, program, és nem utolsó sorban étkezés résztvevője, kiszolgálója. Körbeülik barátok és családtagok, hogy élvezzék egymás társaságát, és hogy együtt nevessenek. Fantasztikus ebédeket szolgálunk fel rajta és éjszakába nyúló beszélgetések zajlanak felette.

 

Milyen ágyrácsot válasszak?
28
Máj

A megfelelő minőségű ágyrács használata a tökéletes pihenés egyik hozzávalója. Az ágyak alapárába a léc rolós megoldások tartoznak bele. Ennél azonban sokkal nagyobb választék található az ágyrácsok piacán, ráadásul árban is meglehetősen széles a skála. De mit tud az egyik, mit a másik? Egyáltalán szükségünk van-e a drágább típusok nyújtotta funkciókra? Ezeket vesszük most végig.

Hogyan tudom kiszúrni a silány minőségű bútort?
18
Máj

Lakásfelújítás, vagy egy új otthon? Az ember szeretné, ha minőségi bútorok vennék körbe a lakásban, de természetesen pénztárcánk sokszor szab határt álmainknak. Ilyenkor könnyű elcsábulni a divatos vonalvezetésű, ráadásul olcsó bútorok láttán, melyekről sokszor nehéz megállapítani, hogy sok éves használat után is szolgálják-e kényelmünket és gyönyörködtetik-e szemeinket. Szerencsére néhány szempontot figyelembe véve nem foghatunk nagyon mellé.

Családi étkezés – gyerekkel, vagy nélküle?
14
Máj

Fogós kérdés, ami minden szülőnél elérkezik, amikor gyermeke már nem bébiételt eszik, hanem nagyjából azt, amit a nagyok. A családi étkezés általában kellemes hangulatban telik, kikapcsolódást jelent a résztvevőknek. De lehet ilyet elvárni egy kisgyerek társaságában is?

Párnával a migrén ellen
06
Máj

Akinek volt már migrénje, vagy ismer olyat, aki fejfájós, az tudja, milyen kegyetlen tud lenni ez a hasogató érzés. Bár a migrénes fejfájás okozója több minden lehet, gyanús, ha a fájdalom reggelenként, ébredés után rögtön jelentkezik. A megfelelő párna kiválasztásával megszabadulhatunk a kínzó fájdalomtól.

6 betegség, amit a rossz matrac okoz
27
Ápr

Fájó izmok? Enerváltság? Elsőre a depresszió jelei is lehetnek. Persze érdemes mélyebbre is ásni, hogy feltárjuk a bajok forrását, de még mielőtt nagy változtatásokba fognánk, lehet, hogy érdemes csak egy valamit lecserélni: a matracot.

Így lehet menedékhely az ágyunk meleg nyári éjszakákon
23
Ápr

Mindenkinek van téli és nyári ruhatára. Természetes, hogy nem ugyanazt hordjuk januárban, mint júliusban. Miért lenne ez másként az ágyneművel? Hiszen a ruha és a takaró is azért van, hogy megvédje testünket a külső hatásoktól. Mindannyian ismerjük a fárasztó és forgolódós fülledt nyári éjszakákat és a csatakos, nyirkos reggeleket. Tegyünk ellene, hogy idén ezeket ne éljük át újra!

Három vidéki stílusú 2018-as tavaszi trend, amit könnyen saját otthonunkra szabhatunk
13
Ápr

A pasztell tónusoktól a virágos mintákig sorra vesszük, mi mindennel varázsolhatunk természetközeli, vidékies hangulatot az otthonunkba.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes éjjeliszekrényt?
06
Ápr

Az éjjeliszekrény az a bútordarab, amelynél nem ismerünk pardont. Magassága, funkcionalitása, pakolhatósága maximálisan ki kell szolgálnia kényelmünket. Egyszerűen azt várjuk el tőle, hogy egy kényelmes karnyújtásnyira minden olyan szükséges holmihoz hozzáférjünk, ami nélkülözhetetlen lefekvéskor, éjjel, vagy ébredés után.

Melyik íróasztal felel meg nekem leginkább?
29
Márc

Sajnos nagyon kevesek engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy egyáltalán ne vigyék haza a munkát. De sokszor online vásárlás, csekkbefizetések, vagy egy e-mail megírása miatt is laptop elé kell ülnünk. Ilyenkor sokan a kanapén görnyednek, pedig lássuk be, ez a bútordarab nem erre való. Pár óra után erre mindenki rájön. Ilyenkor kezdünk el íróasztal után kutatni. De melyik való nekünk? Összegyűjtöttük a különböző típusok előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a döntésben.

Hogyan válasszunk a szobához illő színű bútort?
23
Márc

A szobaszín és a bútor összehangolása nem olyan bonyolult, mint elsőre hangzik. Nem kell túlstresszelni magunkat színskálákkal és kárpitminták falhoz méregetésével. A következő néhány egyszerű lépéssel elérhetjük a tökéletes összképet otthonunkban.

Hova tegyem a TV-m?
14
Márc

Néhány évtizeddel ezelőtt a nappali dísze volt a TV. A foteleket, kanapékat a készülék felé fordították a családok, és az egész szoba berendezése az akkor még dobozos monstrumok köré volt kialakítva. Ez azóta gyökeresen megváltozott. Ma már csak néhány centi mélyek a TV-k, és a lakberendezésben korántsem kap már akkora hangsúlyt. Sőt, inkább szekrénybe zárjuk, vagy más módon rejtjük el, hogy belesimuljon a környezetbe.

Vegyek a gyerekemnek emeletes ágyat?
12
Márc

Elbeszélések alapján az is szeretett volna emeletes ágyat, akinek nem kellett testvérével megosztania a szobáját, sőt még az egykék is sokat könyörögnek érte. Az emeletes ágy merőben más élményt nyújt a gyerekeknek a hagyományos gyerekágyhoz képest. A kalandok kifogyhatatlan tárháza lehet: kalózhajó, bunker, vagy emeletes busz. De kinek, és főleg mikortól érdemes emeletes ágyat venni?

A minimum-lista: ami egyetlen víkendházból sem hiányozhat
03
Márc

Mindannyian ismerjük azt az idegesítő érzést, amikor kiderül, hogy egy, a mindennapi kényelmünket szolgáló tárgy, vagy berendezés otthon maradt. Talán pont ezért is maradhatott ki a csomagból, mert otthon mindig kéznél van, és már fel sem tűnik mindennapos használata. Elsőre nem is gondolnánk, de érdemes listát készíteni, mielőtt elvonulunk egy pihentető hétvégére, vagy hétre nyaralóházunkba.

Ezért nem mindegy, hogy milyen magas az ágy, amelyben alszunk
24
Febr

Az egyik legritkábban előforduló szempont az ágykeret vásárlásakor, hogy milyen magas. Pedig a közhiedelemmel szemben ez igenis számít. Az alábbi írásban sorra vesszük, hogy mi mindent befolyásol az, hogy milyen magasan alszunk.

Ezekkel a tippekkel meghosszabbíthatjuk fa bútorunk élettartamát
20
Febr

Nem hiába szeretjük az igazi, tömörfa bútorokat. Természetesek, „van bennük anyag” és gyönyörű a rajzolata. Mindezt annak köszönheti, hogy „élő”, nem feldolgozott anyag, mint farost és MDF lapból készült társai. A fának ugyanez a hátránya is. Mivel élő, mozog, változik, fakul, stb. Érthető, ha tulajdonosa minél tovább szeretné megőrizni eredeti fényét, hiszen minőségi tömörfa bútort nem egy-két évre vásárol az ember.

Gyerekszoba: Ezeket a bútorokat nem hagyhatjuk ki!
12
Febr

A gyerekszoba kialakításakor ügyelnünk kell arra, hogy abban gyermekünk minél otthonosabban, kényelmesebben érezze magát. Ez nem csak alvásában segíti, hanem lesz egy hely a lakásban, amit igazán sajátjának érezhet. Ha tudjuk, hogy mik azok a bútorok, amelyek nélkülözhetetlenek egy igazi gyerekszobához, akkor már félúton vagyunk ahhoz, hogy kialakítsuk az igazi gyerek álomszobát.

Hogyan védjük meg bútorainkat a macskakaparások ellen? – 10 tipp, ami biztosan beválik
05
Febr

A macska soha nem fogja elveszteni a karmolászó ösztönét, de egy kis szeretettel és törődéssel megtaníthatjuk neki, hogy ez hol megengedett a lakásban.

Hogyan tisztítsuk matracunkat, hogy az állagát is megóvjuk?
26
Jan

Életünk harmadát a matracunkon töltjük, ezért különös figyelmet kell fordítanunk a tisztántartására. A megfelelő eljárással távol tarthatók az allergén anyagok, és hosszú évekig megőrizhetjük a matrac frissességét, állagát. A rendszeres tisztítás mellett fontos, hogy a kisebb „balesetek” nyomait is gyorsan eltüntessük, nehogy túlságosan magába szívja a folyadékot a matrac anyaga, vagy, hogy helyrehozhatatlan, csúnya foltot hagyjon. A jó hír, hogy a matractisztítás egyáltalán nem bonyolult, és nem kell hozzá semmilyen különleges tisztítószer.

Ezekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt webshop-ból vásárolunk bútort
22
Jan

Összeszedtük az 5 legfontosabb „tedd, ne tedd” dolgot, amiket mindenképp érdemes észben tartani, ha valaki online vásárol bútort magának.

Helyettesíti a lepedő a matracvédőt?
12
Jan

Ha úgysem közvetlenül a matracra fekszünk, mi értelme van még pluszban egy matracvédőnek? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést. Kisgyermekeknél és idősebbeknél ezt a különböző kisebb-nagyobb éjszakai „balesetek” miatt nem kell megindokolni, de a felnőtteknél is elsősorban higiéniai, másodsorban állagmegóvási okai vannak a matracvédő használatának.

Miért nem mindegy, milyen paplant választunk?
08
Jan

Röviden azért, mert szeretnénk kipihenten ébredni. Ehhez pedig nélkülözhetetlen egy számunkra tökéletes paplan. Télen a hideg, nyáron a meleg ellen kell, hogy védjen. De kinek mi a hideg, és mi a meleg? Ezért nem egyszerű a választás.

Segédlet a tökéletes párna megtalálásához
26
Dec

Ki, mint veti ágyát, úgy alussza álmát – tartja a mondás. Mint a legtöbb népi bölcsességnek, ennek is van alapja. Sőt! Már az sem mindegy, hogy mivel vetjük meg ágyunkat. Sokan nem is gondolnák, de a megfelelő matrac kiválasztása csak az első lépés a pihentető alvásért vezető úton. Alább írásunkban a párnák fajtáit vesszük sorra.

40 év, vagy örökélet garancia ágy matracainkra
18
Dec

A tökéletes matracra vadászva sokszor találkozhatunk szinte már túl szépnek hangzó ígérettel is. Ki ne szeretne 20, 30, vagy akár 40 év garanciát egy százezer forintos termékre? A rossz matracválasztás ráadásul nem csak pénztárcánkat, de gerincünket, nyugodt pihenésünket és ezzel egészségünket is megviselheti. Érdemes ezért nem csak a hangzatos ígéretekre, de az apróbetűkre is figyelni.

Fa, vagy bútorlap? Melyiket válasszam?
01
Dec

A bútorvásárlás hosszú időre szóló döntés. Ha ugyanis egy strapabíró, minőségi fából összeszerelt darabot választ az ember, akkor egy szekrény, ágy, vagy asztal családok generációit is kiszolgálhatja. Mégis sokan választják a furnér, vagy préselt papírból készült bútorokat. Ezeknek is megvan a helyük és a közönségük. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak az egyik, vagy csak a másik alapanyag alkalmas a bútorkészítéshez. Egy sor szempontot kell végigvenni ahhoz, hogy végül a számunkra legmegfelelőbb döntést tudjuk meghozni. Vegyük is sorba a legfontosabbakat!