Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Mivel cégünk elég régóta foglalkozik ezzel, így első kézből tudjuk, hogy a megfelelő színösszeállítás mennyit számít, nem csak a lakásfelújítás pillanatában, hanem az azt követő években/évtizedben is.

A tölgyet évszázadok óta használják bútorkészítésre, különösen az Egyesült Királyságban, de világszerte is egyre népszerűbb. A tölgy mindig is népszerű volt az Egyesült Királyságban, Európában és Amerikában, főként azért, mert őshonos faanyagként "korlátlanul" rendelkezésre áll.

Rengeteg gyártó, rengeteg fajta matraccal jelenik meg a piacon. Mi egy általános segítséget nyújtunk ezen az oldalon, a főbb irányelveket vesszük figyelembe, hogy minél könnyebben, tudatosabban, tervezett módon tudjon dönteni a későbbi fekhelyéről.

Végig vezetünk téged a folyamaton, a tervezés első lépéseitől a bútor megvásárlásán át egészen az elhelyezéséig. Meg persze nem feledkezhetünk meg a bútorok ápolásáról sem.

A Mózeskosarak történene nem annyira vidám, mint amennyire hasznosak és kényelmesek ezek a kiegészítők a legkisebbek számára. Az alábbi blogcikkben azonban egy rövid történelmi felvezetés után minden pozitívumát megmutatjuk.

Vannak olyan gyerekágyak, amelyek nem csak a kényelmes alvást, de emellett játékot és szórakozást is nyújtanak a gyermek számára. Ilyen többek közt a Wapi ágyunk, amely nagyszerű ötlet egy olyan kisgyermeknek, aki szívesen éli bele magát például egy indiános fantáziavilágba.

Ha nem otthon múlatod az estét akkor egy bárélményhez elengedhetetlen a zene, a fények, hangulat és természetesen a kifinomult öltözék. De mit szólnál, ha mindezt otthon is megvalósíthatnád, ráadásul SAJÁT bárpulttal és bárszekrénnyel?

Valljuk be: a gyermek számára bútorokat választani egyáltalán nem gyerekjáték. Egyszerre lehet izgalmas és stresszes is. Mi arra törekszünk, hogy csak az előbbi valósuljon meg, a stresszt pedig a minimálisra csökkentsük. Ezért íródott ez a blogcikk is.

Ha épp lakásfelújítás kellős közepén jársz, vagy esetleg már az utolsó simításokat végzed, aktuális lehet a bútorok kérdése. Lehet, hogy felmerült benned, hogy visszateszed a régi bútorokat, amik már régóta megvannak neked, de tudnod kell: az új fenyőbútorokkal sok előnyöd származhat, és ebben a blogcikkben azt is eláruljuk, mik ezek.

Apartmanod tökéletes üdülőhely lehet, ha megfelelő bútorokkal van felszerelve. A fenyőbútorok könnyen illeszkednek a természetes környezetbe, és tökéletesen illeszkednek, bármilyen stílusa is legyen a kiadó szobáknak vagy apartmannak.

A fenyőbútorok népszerűsége az utóbbi időben újra felértékelődött, és egyre többen választják ezeket az otthonaikban. Ennek több oka is van, például, hogy könnyen illeszkednek bármelyik helyiségbe, így természetesen a konyhába is.

Ez egy nagyszerű évnek ígérkezett, és a nehézségek ellenére számtalan pozitív élménnyel, és több mint 200 új bútorral lettünk gazdagabbak. Az alábbi évértékelő ennek fényében íródott:

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy tudunk segíteni abban, hogy megteremtsd a francia vidéki stílust az otthonodban?

Az otthoni tanulás mindig egy sokkal nehezebb feladatnak túnik, de némi stratégiával, tervezéssel és szervezéssel olyan produktív környezetet teremthetünk, ami minden feltételt biztosít a jó tanulmányi eredményekhez. Ezeket szedtük most pontba, hogy segítségedre legyünk.

A növények elhelyezésére a lakásban több okunk is van. Egyrészt vannak bizonyos növényfajok, melyek tisztítják, frissítik a levegőt, mások pedig egyszerűen csak szépek. Most olyan lakásokat mutatunk be, amelyekben a növény a berendezés, dekoráció része.

Ha a minimalizmusra gondolunk, csak az jut eszünkbe, hogy mindent kidobunk, és egy üres, steril lakásban találjuk magunkat. Ez viszont ennél kicsit összetettebb dolog.

Összeszedtük az 4 legfontosabb „tedd - ne tedd” dolgot, amiket mindenképp érdemes észben tartanod, ha online vásárolsz bútort.

Ahhoz, hogy mindig rendelkezésre álljanak a szezonális ruhák, évente legalább 2 alkalommal rendszerezd a ruhatárad!

A bútorvásárlás hosszú időre szóló döntés. Ha ugyanis egy strapabíró, minőségi fából összeszerelt darabot választ az ember, akkor egy szekrény, ágy, vagy asztal családok generációit is kiszolgálhatja.

Egy ágy választása nem egy pár perc alatt eldöntendő kérdés.

Januárban még nem hittük volna, hogy a koronavírus ennyire meghatározza majd 2021 -ben is a mindennapjainkat.

Tudjuk, hogy a hölgyek ilyenkor már a TÖKÉLETES mézeskalács receptjét vadásszák, a jó hírünk pedig az, hogy nem kell tovább keresni.

Az év végi ajándékvadászat minden évben óriási stressz, nem beszélve a futárszolgálatok túlterheltségéről.

Ha az őszre gondolunk, akkor a nagy családi étkezések, a meghittség, a melegség és a bekuckózós szürke hétköznapok jutnak eszünkbe. Persze nem árt, ha arra is odafigyelünk, hogy a lakásunk is idomuljon az őszhöz, így lehetnek igazán hangulatosak azok a bizonyos októberi, novemberi napok.

A túl kicsi előszoba számos kellemetlenséget tartogat nap, mint nap. Ha téged is megőrjít az állandó szanaszét heverő cipők látványa, a hegyekben álló kabátok rendetlensége és az, hogy mindig éppen az nincs meg ami kellene, fogadd meg az alábbi tippjeinket és rendezd át a helyiséget!

Hát itt van, nehezen, ámde megérkezett a kánikula. Akik nem sajnálnak beruházni egy komolyabb összeget és még időben lépnek, már felszereltették a légkondit, viszont sokan vannak, akik vagy most még nem, vagy nem is akarnak ilyet. De ne pánikolj, mert bár a nyár egyre melegebb lesz, vannak tutira bevált házi módszerek arra, hogy elkerült a hőgutát a lakásban.

A tálalószekrény minden bizonnyal a konyhánk, vagy étkezőnk éke. Ha befektetünk egy ilyen bútordarabba, érdemes jól átgondoltan berendezni, hiszen minél nagyobb szekrényt választunk, annál többe kerül. Ésszerű rendszerezéssel és jó helykihasználással súlyos tízezreket spórolhatunk.

Első nekifutásra egyszerű a válasz: méretben passzoljon az ágykerethez. De ahogy kicsit jobban beleássuk magunkat a matracok világába rájövünk, hogy ennél jóval összetettebb kérdéssel állunk szemben. Kemény legyen vagy puha? Szivacs vagy kókusz? Esetleg rugós? Netalán BIO? Segítünk rendet tenni az információk áradatában.

Ha tartós bútort szeretnénk, akkor szóba sem jöhet a bútorlap a keményfa helyett! OK, ezt tudjuk. De ha keményfa, akkor melyik? Tölgy? Dió? Fenyő? Bükk? A helyzet az, hogy nincs egyetemleges jó, vagy rossz válasz. Ezért számba vesszük a különböző anyagokat tulajdonságuk szerint. Segítünk eldönteni, melyik fa bútor a legjobb választás otthonához és stílusához. A tömörfa bútorok vásárlása olyan befektetés, amelyet még évekig élvezni fog.

Az étkezőasztal rengeteg esemény, program, és nem utolsó sorban étkezés résztvevője, kiszolgálója. Körbeülik barátok és családtagok, hogy élvezzék egymás társaságát, és hogy együtt nevessenek. Fantasztikus ebédeket szolgálunk fel rajta és éjszakába nyúló beszélgetések zajlanak felette.

A megfelelő minőségű ágyrács használata a tökéletes pihenés egyik hozzávalója. Az ágyak alapárába a léc rolós megoldások tartoznak bele. Ennél azonban sokkal nagyobb választék található az ágyrácsok piacán, ráadásul árban is meglehetősen széles a skála. De mit tud az egyik, mit a másik? Egyáltalán szükségünk van-e a drágább típusok nyújtotta funkciókra? Ezeket vesszük most végig.

(Fotón a mi bútorainkkal berendezett Kazinczy Vendégház látható, Kaposváron.)

Lakásfelújítás, vagy egy új otthon? Az ember szeretné, ha minőségi bútorok vennék körbe a lakásban, de természetesen pénztárcánk sokszor szab határt álmainknak. Ilyenkor könnyű elcsábulni a divatos vonalvezetésű, ráadásul olcsó bútorok láttán, melyekről sokszor nehéz megállapítani, hogy sok éves használat után is szolgálják-e kényelmünket és gyönyörködtetik-e szemeinket. Szerencsére néhány szempontot figyelembe véve nem foghatunk nagyon mellé.

Fogós kérdés, ami minden szülőnél elérkezik, amikor gyermeke már nem bébiételt eszik, hanem nagyjából azt, amit a nagyok. A családi étkezés általában kellemes hangulatban telik, kikapcsolódást jelent a családnak. De lehet ilyet elvárni egy kisgyerek társaságában is?

Akinek volt már migrénje, vagy ismer olyat, aki fejfájós, az tudja, milyen kegyetlen tud lenni ez a hasogató érzés. Bár a migrénes fejfájás okozója több minden lehet, gyanús, ha a fájdalom reggelenként, ébredés után rögtön jelentkezik. A megfelelő párna kiválasztásával megszabadulhatunk a kínzó fájdalomtól.

Fájó izmok? Enerváltság? Elsőre a depresszió jelei is lehetnek. Persze érdemes mélyebbre is ásni, hogy feltárjuk a bajok forrását, de még mielőtt nagy változtatásokba fognánk, lehet, hogy érdemes csak egy valamit lecserélni: a matracot.

Mindenkinek van téli és nyári ruhatára. Természetes, hogy nem ugyanazt hordjuk januárban, mint júliusban. Miért lenne ez másként az ágyneművel? Hiszen a ruha és a takaró is azért van, hogy megvédje testünket a külső hatásoktól. Mindannyian ismerjük a fárasztó és forgolódós fülledt nyári éjszakákat és a csatakos, nyirkos reggeleket. Tegyünk ellene, hogy idén ezeket ne éljük át újra!

A pasztell tónusoktól a virágos mintákig sorra vesszük, mi mindennel varázsolhatunk természetközeli, vidékies hangulatot az otthonunkba.

Az éjjeliszekrény az a bútordarab, amelynél nem ismerünk pardont. Magassága, funkcionalitása, pakolhatósága maximálisan ki kell szolgálnia kényelmünket. Egyszerűen azt várjuk el tőle, hogy egy kényelmes karnyújtásnyira minden olyan szükséges holmihoz hozzáférjünk, ami nélkülözhetetlen lefekvéskor, éjjel, vagy ébredés után.

Sajnos nagyon kevesek engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy egyáltalán ne vigyék haza a munkát. De sokszor online vásárlás, csekkbefizetések, vagy egy e-mail megírása miatt is laptop elé kell ülnünk. Ilyenkor sokan a kanapén görnyednek, pedig lássuk be, ez a bútordarab nem erre való. Pár óra után erre mindenki rájön. Ilyenkor kezdünk el íróasztal után kutatni. De melyik való nekünk? Összegyűjtöttük a különböző típusok előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a döntésben.

A szobaszín és a bútor összehangolása nem olyan bonyolult, mint elsőre hangzik. Nem kell túlstresszelni magunkat színskálákkal és kárpitminták falhoz méregetésével. A következő néhány egyszerű lépéssel elérhetjük a tökéletes összképet otthonunkban.

Néhány évtizeddel ezelőtt a nappali dísze volt a TV. A foteleket, kanapékat a készülék felé fordították a családok, és az egész szoba berendezése az akkor még dobozos monstrumok köré volt kialakítva. Ez azóta gyökeresen megváltozott. Ma már csak néhány centi mélyek a TV-k, és a lakberendezésben korántsem kap már akkora hangsúlyt. Sőt, inkább szekrénybe zárjuk, vagy más módon rejtjük el, hogy belesimuljon a környezetbe.

Elbeszélések alapján az is szeretett volna emeletes ágyat, akinek nem kellett testvérével megosztania a szobáját, sőt még az egykék is sokat könyörögnek érte. Az emeletes ágy merőben más élményt nyújt a gyerekeknek a hagyományos gyerekágyhoz képest. A kalandok kifogyhatatlan tárháza lehet: kalózhajó, bunker, vagy emeletes busz. De kinek, és főleg mikortól érdemes emeletes ágyat venni?

Mindannyian ismerjük azt az idegesítő érzést, amikor kiderül, hogy egy, a mindennapi kényelmünket szolgáló tárgy, vagy berendezés otthon maradt. Talán pont ezért is maradhatott ki a csomagból, mert otthon mindig kéznél van, és már fel sem tűnik mindennapos használata. Elsőre nem is gondolnánk, de érdemes listát készíteni, mielőtt elvonulunk egy pihentető hétvégére, vagy hétre nyaralóházunkba.

Az egyik legritkábban előforduló szempont az ágykeret vásárlásakor, hogy milyen magas. Pedig a közhiedelemmel szemben ez igenis számít. Az alábbi írásban sorra vesszük, hogy mi mindent befolyásol az, hogy milyen magasan alszunk.

Nem hiába szeretjük az igazi, tömörfa bútorokat. Természetesek, „van bennük anyag” és gyönyörű a rajzolata. Mindezt annak köszönheti, hogy „élő”, nem feldolgozott anyag, mint farost és MDF lapból készült társai. A fának ugyanez a hátránya is. Mivel élő, mozog, változik, fakul, stb. Érthető, ha tulajdonosa minél tovább szeretné megőrizni eredeti fényét, hiszen minőségi tömörfa bútort nem egy-két évre vásárol az ember.

A gyerekszoba kialakításakor ügyelnünk kell arra, hogy abban gyermekünk minél otthonosabban, kényelmesebben érezze magát. Ez nem csak alvásában segíti, hanem lesz egy hely a lakásban, amit igazán sajátjának érezhet. Ha tudjuk, hogy mik azok a bútorok, amelyek nélkülözhetetlenek egy igazi gyerekszobához, akkor már félúton vagyunk ahhoz, hogy kialakítsuk az igazi gyerek álomszobát.

A macska soha nem fogja elveszteni a karmolászó ösztönét, de egy kis szeretettel és törődéssel megtaníthatjuk neki, hogy ez hol megengedett a lakásban.

Életünk harmadát a matracunkon töltjük, ezért különös figyelmet kell fordítanunk a tisztántartására. A megfelelő eljárással távol tarthatók az allergén anyagok, és hosszú évekig megőrizhetjük a matrac frissességét, állagát. A rendszeres tisztítás mellett fontos, hogy a kisebb „balesetek” nyomait is gyorsan eltüntessük, nehogy túlságosan magába szívja a folyadékot a matrac anyaga, vagy, hogy helyrehozhatatlan, csúnya foltot hagyjon. A jó hír, hogy a matractisztítás egyáltalán nem bonyolult, és nem kell hozzá semmilyen különleges tisztítószer.

Ha úgysem közvetlenül a matracra fekszünk, mi értelme van még pluszban egy matracvédőnek? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést. Kisgyermekeknél és idősebbeknél ezt a különböző kisebb-nagyobb éjszakai „balesetek” miatt nem kell megindokolni, de a felnőtteknél is elsősorban higiéniai, másodsorban állagmegóvási okai vannak a matracvédő használatának.

Röviden azért, mert szeretnénk kipihenten ébredni. Ehhez pedig nélkülözhetetlen egy számunkra tökéletes paplan. Télen a hideg, nyáron a meleg ellen kell, hogy védjen. De kinek mi a hideg, és mi a meleg? Ezért nem egyszerű a választás.

Ki, mint veti ágyát, úgy alussza álmát – tartja a mondás. Mint a legtöbb népi bölcsességnek, ennek is van alapja. Sőt! Már az sem mindegy, hogy mivel vetjük meg ágyunkat. Sokan nem is gondolnák, de a megfelelő matrac kiválasztása csak az első lépés a pihentető alvásért vezető úton. Alább írásunkban a párnák fajtáit vesszük sorra.

A tökéletes matracra vadászva sokszor találkozhatunk szinte már túl szépnek hangzó ígérettel is. Ki ne szeretne 20, 30, vagy akár 40 év garanciát egy százezer forintos termékre? A rossz matracválasztás ráadásul nem csak pénztárcánkat, de gerincünket, nyugodt pihenésünket és ezzel egészségünket is megviselheti. Érdemes ezért nem csak a hangzatos ígéretekre, de az apróbetűkre is figyelni.