Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Milyen ágyrácsot válasszak?

Konki Fenyőbútor
Milyen ágyrácsot válasszak?

A megfelelő minőségű ágyrács használata a tökéletes pihenés egyik hozzávalója. Az ágyak alapárába a léc rolós megoldások tartoznak bele. Ennél azonban sokkal nagyobb választék található az ágyrácsok piacán, ráadásul árban is meglehetősen széles a skála. De mit tud az egyik, mit a másik? Egyáltalán szükségünk van-e a drágább típusok nyújtotta funkciókra? Ezeket vesszük most végig.

(Fotón a mi bútorainkkal berendezett Kazinczy Vendégház látható, Kaposváron.)

Az ágyrácsok közé talán nem is sorolható léc rolós megoldás a legolcsóbb. Ez mindössze néhány ezer forintba kerül. Sőt! Nálunk az ágykerethez jár, nem kell külön fizetni érte. Ezt a megoldást akkor érdemes választanunk, amennyiben jó minőségű és rugalmasságú matracot választunk. Ebben az esetben ugyanis teljes mértékben a matrac feladata megfelelő komfortérzet kialakítása. Érdemes a rolózott léceket az ágy végében csavarral rögzíteni, különben összecsúszhatnak, és akár ki is eshetnek az ágykeretből.


Fix ágyrács

Ez a típus annyiban különbözik a rolós lécektől, hogy szerelés nélkül, könnyen elhelyezhető az ágykereten. Nem kell aggódni amiatt, hogy összekuszálódnak a lécek, hiszen egy fix keret tartja azokat a helyükön. Ez is vastagabb, jól rugózó matracokhoz ajánlott, illetve a hason-háton alvóknak.


Rugalmas ágyrács

Ezzel a technológiával beléptünk a komfortosabb ágyrácsok világába. A rugalmas lécezés lényege, hogy az ívelt keresztléceket gumi tokkal rögzítik az ágyrács keretéhez, ezzel kis „szabadságot” adva a léceknek, amelyek követni tudják a rájuk nehezedő test vonalát. Elsősorban az oldalukon alvóknak ajánlott, rugalmas matraccal párosítva.

 


Deréktájon erősített rugalmas ágyrács

Lényege, hogy a keresztlécek rugalmassága deréktájon állítható. Műanyag csúszkák segítségével könnyen testre szabható az ágyrács attól függően, hogy ki, mennyire szereti fixen tartani derekát alvás közben. Ha középre húzzuk a műanyag tolókákat, akkor lágyul, ha szélre, akkor keményedik a rács. Bármilyen matrachoz ideális választás lehet.


 


Fej-lábemelős ágyrács

Különböző betegségek, mint például a reflux, viszér, keringési problémák esetében nagyban segítheti a panaszok enyhítését. Az általunk forgalmazott fej-lábemelős ágyrács négy fokozatban állítható. Legfeljebb 6 cm vastag kókuszrost illetve speciális hullámoskókuszrost alapú matracok használhatók hozzá, mivel a matracnak az ágyrácson meg kell hajolnia. Hátránya, hogy a helyzet állításához fel kell kelni az ágyból.

 


Motorosan állítható ágyrács

Elsősorban idősebbeknek, vagy gyengébb fizikummal rendelkezőknek ajánlott, hiszen a motoros funkció segítségével akár fekvő helyzetben is beállítható a legkényelmesebb pozíció. Az általunk forgalmazott Mobil Expert T5 névre hallgató ágyrácsot négy törésponton: fej, derék, térd, láb lehet állítani. Fontos, hogy az ágyrács mindig alaphelyzetben álljon akkor, amikor használója ráfekszik, mert felemelt állapotban nem terhelhető.

 

Ha segítségre van szüksége a választásban, írjon nekünk, vagy kérje bátran kollégáink segítségét a boltban!

(Borító: Kazinczy Vendégház, Kaposvár)