Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Mózeskosarak: egy praktikus kiegészítő, amiről szinte senki nem beszél!

Konki Fenyőbútor
Mózeskosarak: egy praktikus kiegészítő, amiről szinte senki nem beszél!

A Mózeskosarak történene nem annyira vidám, mint amennyire hasznosak és kényelmesek ezek a kiegészítők a legkisebbek számára. Az alábbi blogcikkben azonban egy rövid történelmi felvezetés után minden pozitívumát megmutatjuk.

A legenda szerint Mózest az édesanyja három hónapos koráig rejtegette, mert nem akarta, hogy megöljék az egyiptomiak. De mivel tudta, hogy megtalálhatják a kisbabát, a következő módon próbálta megmenteni: Font egy kosarat, majd belefektette Mózest, és a kosarat elhelyezte a Nílus menti magas fűben. Nem sokkal később a fáraó lánya lement a Nílushoz fürödni, ahol azonnal meglátta a kosarat a magas fű között. Amikor a hercegnő felnyitotta a kosarat, egy gyönyörű kisbabát látott benne, ő volt a kis Mózes. Innen származik tehát az elnevezése, ami a mai napig legtöbbször természetes anyagból, fonottan készül. Most, hogy tudod már honnan ered az elnevezés és mi a története, nézzük, miért olyan hasznos kiegészítője a családi fészeknek egy kényelmes mózeskosár.

Miért tegyük a csecsemőt mózeskosárba?

Egy újszülöttnek élete első hat hónapjában többnyire ugyanabban a szobában kell aludnia, mint a szülőknek, de egy saját ágyikóban, és bár a nevelési módszerek eltérnek, a szakemberek mindenképp ezt javasolják. Mivel a nálunk is kapható mózeskosarak a baba első néhány hónapjának figyelembevételével készülnek, kompakt méretüknek köszönhetően, könnyedén elférnek egy kisebb hálószobában is. Biztosítja a kicsiknek azt a kényelmes helyet, ahol kipihenhetik azt a sok ingert ami éri őket, emellett pedig a szülők is tökéletesen biztonságban tudhatják csemetéjüket. Remek választás azoknak a pároknak, akik úgy gondolják, hogy kisbabájuk apró méretei miatt kissé elveszettnek érezhetnék magukat egy babaágyban.

A mózeskosaraknak egyébként pszichológiai jelentősége is van. Amikor egy újszülött világra jön, akkor elhagyja azt a biztonságos közeget ami élete első szakaszát alapvetően meghatározta. A világ hirtelen nagy lesz, tele ismeretlen hangokkal, látványokkal, illatokkal és érzésekkel. Ez leginkább ijesztő és félelmetes lehet, mintsem érdekes (az majd csak később lesz), ezért fontos, hogy a mózeskosár a lehető legkényelmesebb legyen és jól körbeölelje a kicsiket, hogy amikor kikerülnek az anyuka és apuka ölelő karjai közül, újra jól érezzék magukat. A biztonságérzetnek köszönhetően jobban fognak aludni, nem lesz annyi sírás az éjszaka közepén, ezzel pedig egyértelműen a szülők is nyernek.

 

Magaddal vinnéd? Semmi gond!

Tökéletesen megértjük azokat az anyukákat, akik az újszülöttet maguk mellett akarják tudni szinte minden percben. A nálunk kapható mózeskosarak nagy előnye, hogy kerékkel felszerelt állványra helyezhetőek, így könnyedén mozgathatóak, így amíg a kedves anyuka a napi teendőit végzi bárhol a házban, a kicsi mellette szunyókálhat. Fantasztikus alternatívát jelentenek mind a nappali, mind az éjszakai pihenéshez, mivel könnyűek. A stabil állványzatnak és a lefékezhető kerekeknek köszönhetően pedig éjszaka egy stabil pontot jelentenek, így a nyugodt alvást is garantálja.

Kényelem, biztonság és dizájn!

A mózeskosarak stílusos megjelenése esztétikussá teszik az otthoni családi fészket anélkül, hogy feláldoznák a baba kényelmét, amelynek mindig az első helyen kell állnia. Választékunkban a 15 színkombináció közül biztosan van olyan, amely megfelel az elvárásoknak a dizájnt is figyelembe véve.

Mit kapsz a kosárhoz?

Ha nálunk vásárolsz mózeskosarat, akkor a kézzel készült fonott kosár mellé egy kerekekkel ellátott állványt, egy kényelmes antiallergén ágynemű szettet matraccal, párnával és takaróval, továbbá egy fátyolos baldachint, mely annyira kedves látvánnyá varázsolja.

Az OEKO-TEX tanusítvánnyal rendelkező, 100% pamutból készült és antiallergén poliészterrel töltött ágynemű szett paplant, párnát és lepedőt is tartalmaz, mely 30 Celsius fokon mosható, így könnyedén tisztán tartható.


 

Arra is van tippünk, ha már kicsit nagyobb a gyermek:

Gyors és egyszerű útmutató a gyerekbútorok kiválasztásához - Bútorok a javából.

Valljuk be: a gyermek számára bútorokat választani egyáltalán nem gyerekjáték. Egyszerre lehet izgalmas és stresszes is. Mi arra törekszünk, hogy csak az előbbi