Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

A minimum-lista: ami egyetlen víkendházból sem hiányozhat

Konki Fenyőbútor
A minimum-lista: ami egyetlen víkendházból sem hiányozhat

Mindannyian ismerjük azt az idegesítő érzést, amikor kiderül, hogy egy, a mindennapi kényelmünket szolgáló tárgy, vagy berendezés otthon maradt. Talán pont ezért is maradhatott ki a csomagból, mert otthon mindig kéznél van, és már fel sem tűnik mindennapos használata. Elsőre nem is gondolnánk, de érdemes listát készíteni, mielőtt elvonulunk egy pihentető hétvégére, vagy hétre nyaralóházunkba.

 1. WC-papír  

Hosszú, hosszú órákat utaztunk, mire végre becsukhatjuk magunk mögött az ajtót. Épphogy letettük a csomagokat, ahogy ez általában lenni szokott, a természet azonnal szólít. Hiába nyúlunk azonban a legtermészetesebb mozdulattal a WC-papír tartó felé, az üres! Nincs is talán ennél kellemetlenebb helyzet, ezért legalább egy gurigát ne felejtsünk le a listáról!

 2. Vasaló 

Ha nem is az első, de a második, vagy harmadik estén szívesen kimozdul az ember egy étterembe, kávézóba, vagy moziba. De a bőröndben az összes ruha, ing, nadrág összegyűrődött, így pedig nem lehet sehol megjelenni. Ilyenkor jön jól a vasaló. A legjobb egyébként rögtön az érkezés után ruhásszekrénybe tenni a ruhákat, főként az ingeket, hogy „kilógják magukat” így a vasalás is könnyebb lesz. A nálunk kapható gardrób szekrények többségén ráadásul egész alakos tükör is található, így könnyen ellenőrizhető a kifogástalan megjelenés.

 3. Kávé, tea, tej, cukor 

Reggel álmosan tántorogva matatunk a konyhában a napindító kávé hozzávalóiért, és ekkor eszünkbe jut: se kávé, se cukor, se tej. Persze ez a felismerés már önmagában felér egy ébresztővel, de talán kellemesebb lenne egy csésze gőzölgő kávé felett ébredezni. A hozzávalók ráadásul praktikusan tárolhatók tömör fa tálalóinkban, melyek számtalan kis fiókkal, tárolóval rendelkeznek, ezekben könnyen rendszerezhetők a konyhában szükséges holmik. Így akár csukott szemmel is össze lehet dobni a reggeli kávét.

 4. Konyhai kesztyű 

Talán ez az a kiegészítő, ami legritkábban jut eszünkbe, ha utazni megyünk. De akkor hogyan tesszük az asztalra a forró lábost, vagy tepsit? A ruhánkat mégsem foghatjuk be ilyen célra. A konyhai kesztyűnek mindenképp a listán a helye.

 5. Ágyneműhuzatok 

Mivel senki nem szeret a hosszú hónapokig szekrényben tárolt ágyneműhuzattal megágyazni, inkább az otthon frissen mosott, illatos párna- és paplanhuzatot választanánk. Persze, ha hoztunk magunkkal. A pihentető alvás rendkívül fontos. Az pedig, hogy milyen ágyneműben és milyen matracon alszunk, igenis befolyásolja az alvás minőségét. Erről részletesebben több blogcikkben is írtunk már.

 6. Törölközők 

Hasonlóak igazak a törölközőkre is. Ha nincs elég hely a kocsiban, vagy az utazótáskában, elég csak két törölközőt becsomagolni: egyet a fürdőszobába, egyet a strandra.

 7. Ventillátor 

Ha nincs légkondi a házban, jó felkészülni a fülledtebb napokra. Már egy hagyományos, egyszerű asztali ventillátor is sokat javíthat a közérzetünkön.

 8. Elsősegély készlet 

A kertben, vagy a strandon is könnyen előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Ilyenkor gyorsan kell a segítség: egy sebtapasz, fertőtlenítő, vagy gyógyszer. Ha valamikor, ilyenkor biztosan nem hiányzik az extra szaladgálás a gyógyszertárba. Jó, ha felkészülünk előre az ilyen esetekre egy házi elsősegély dobozzal.