Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Hogyan tudom kiszúrni a silány minőségű bútort?

Konki Fenyőbútor
Hogyan tudom kiszúrni a silány minőségű bútort?

Lakásfelújítás, vagy egy új otthon? Az ember szeretné, ha minőségi bútorok vennék körbe a lakásban, de természetesen pénztárcánk sokszor szab határt álmainknak. Ilyenkor könnyű elcsábulni a divatos vonalvezetésű, ráadásul olcsó bútorok láttán, melyekről sokszor nehéz megállapítani, hogy sok éves használat után is szolgálják-e kényelmünket és gyönyörködtetik-e szemeinket. Szerencsére néhány szempontot figyelembe véve nem foghatunk nagyon mellé.

Az ördög a részletekben bújik

Az első és legfontosabb, hogy ki kell próbálni a terméket. Ha erre nincs mód, mert például webáruházban akadunk rá álmaink bútordarabjára, akkor kérjünk be minél több információt róla: milyen az illesztése? Ragasztott, vagy csavarozott? Milyen anyagból készültek a nem látszó részek? Ha kanapéról van szó: milyen a szivacs minősége? Vastagsága? Milyen kárpitból készült?

Amennyiben a webáruháznak létezik személyesen felkereshető boltja is, akkor szakítsunk rá időt, és menjünk be! Üljünk rá a kanapéra, vagy a fotelre, nyissuk ki a szekrény ajtaját, vizsgáljuk meg a szerelvényezést, és az illesztett felületeket!

Egy hanyagul, vagy olcsón elkészített bútor esetében főként a rejtett helyeken lelhetők fel az árulkodó jelek. Ha félrecsavarozták, vagy a ragasztás nem sikerült tökéletesen, esetleg a bútor nem látszó szerkezete olcsó anyagból készült, akkor ezek szolgáljanak intő jelként vásárláskor!

Az emberek 99%-a „vizuális” vásárló, vagyis az összképet nézi, és döntően az érzelmeire hallgatva hozza meg döntést. Ezen uralkodni az egyik legnagyobb kihívás a bútorvásárlásban, hiszen az olcsó, rossz minőségű bútorokat is úgy készítik el, hogy azok első ránézésre tökéletesnek tűnnek.

Nem véletlenül említettük az összeszerelési módot sem. A lapra szerelt bútorok könnyen szállíthatók, de fel kell készülnünk rá, hogy otthon magunk fogjuk a lapokat összeállítani. Lássuk be: kevesen vagyunk, akik asztalos képzéssel rendelkezünk, márpedig ahhoz, hogy egy szekrény, vagy franciaágy időtállóan össze legyen rakva, nélkülözhetetlen a szakértelem.

Az árcédula nem hazudik

Csodák nincsenek. A minőséget meg kell fizetni. Persze sajnos fordítva találkozni szomorú példákkal. Csalók és nyerészkedők a gagyiért is megkérik a pénzt, de a jó minőségért kevés pénzt senki nem szokott kérni. Ennek egyszerű oka van: a minőségi fa alkotóelemek és a korszerű gyártási technológia pénzbe kerül.

Fordítsunk figyelmet az anyaghasználatra

A legjobb és legtartósabb anyagok a természetes összetevők: a pamut, a textil, a fa, a bőr és a kő. A laminált MDF lapok és a rájuk húzott fólia rendkívül sérülékeny egy tömör fa szekrényajtóval, vagy asztallappal szemben. Minél tömörebb, vastagabb anyagból készült valami, annál strapabíróbb.

Hol készült?

Lehetőleg válasszunk helyben, vagy legalább is Európában készült terméket. A Made in Hungary, vagy Made in Europe címke már kis megnyugvást adhat. Minden, ami Kínában készült, jellemzően nem évtizedekre szánják. Egyszerűen azért, mert a kínai gazdaság a folyamatos tömeggyártásra rendezkedett be: ha elromlott, vegyél újat, és ha lehet, minél hamarabb.

Garancia

Ne felejtsük el megkérdezni, hogy pontosan mire vonatkozik a garancia! Sokszor csak a bútor bizonyos alkotóelemére vonatkozik elfogadható garancia. Kérdezzünk rá a többi részre is!

A bútorvásárláshoz sokszor hozzáértés is szükséges. Kérdezzen bennünket bátran akár webshopunkat böngészi, akár személyesen tér be hozzánk!