Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Ezekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt webshopból vásárolsz bútort!

Konki Fenyőbútor
2022.04.20 10:25
Ezekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt webshopból vásárolsz bútort!

Összeszedtük az 4 legfontosabb „tedd - ne tedd” dolgot, amiket mindenképp érdemes észben tartanod, ha online vásárolsz bútort.

Érdemes minél több terméket összehasonlítani egymással, összeszedni egyes darabok előnyeit, hátrányait. Hogyan is tehetnénk meg ezt könnyebben, mint otthon, a számítógép előtt ülve. Így nem kell egyik boltból a másikba bumlizni, és a telefonunkkal készített fotókkal összehasonlítani az épp előttünk álló bútordarabot. Persze a monitoron keresztül elmarad a tapintás és a kipróbálhatóság előnye, de néhány praktikával így is biztosra mehet az, aki bútorvásárlásra adja a fejét.

Ezt tedd: MINDIG olvasd el figyelmesen a leírást!

Az egyik legjobb dolog az online vásárlásban, hogy az embernek tényleg van ideje nyugodtan, részletekbe menően tanulmányozni egy bútort, annak jellemzőit és a boltot. Így nem érheti meglepetés a vásárlót. A leírásban felhívhatják figyelmünket arra, hogy a képen látható színek valamelyest eltérhetnek a valóságtól, kitérhetnek az összeszerelés módjára, vagy a párnázott részek keménységére. Mi jellemzően feltüntetjük az anyagvastagságot, illetve azt, hogy összeszerelve vagy lapraszerelve kapod meg a bútort, de részletesen leírjuk, hogy egyes felületkezelések hogy néznek ki, látszik-e a fa erezete vagy sem.

Egy gyönyörű lakásban lefotózott, szépen bevilágított termék csalóka lehet, egészen másként festhet saját nappalinkban a meglévő bútorok mellett. Ezek a képek az első benyomást igyekeznek a lehető leghatásosabbá tenni. Ettől függetlenül nem szabad kihagyni az első pontot: elolvasni a termékleírást. Az olyan adatok, mint például az anyaghasználat, a méretek, vagy a funkciók objektív képet adhatnak a bútorról.

Ezt tedd: MINDIG mérd meg a bútor leendő helyét, vagy tégy a helyére egy azonos méretűt!

Sokkal könnyebb elképzelni a leendő bútor helyét, ha az ember élőben is látja az adott asztalt, fotelt, vagy szekrényt. Élőben fel tudjuk mérni a magasságot, a szélességet, de ha ezekkel az adatokkal egy webshop leírásában találkozunk, csak számokat látunk magunk előtt. Érdemes ezért a kiválasztott bútor méreteihez hasonló tárgyat tenni a szobába, hogy lássuk, mekkora helyet foglal el az élettérből. Ha túl kicsinek, vagy túl nagynak tűnik a szemléltető minta, akkor valószínűleg tovább kell keresgélni.

Ezt tedd: NE FELEJTSD EL áttanulmányozni, hogy mik a vásárlási feltételek, garanciális szabályok!

Bár ez amolyan apróbetűs résznek számít az online vásárlás során, és a vásárlók 95% -a soha el sem olvassa, jó, ha legalább nagy vonalakban tudunk róla, meddig állhatunk el a vásárlástól, vagy mik a webshop törvényben előírt garanciális szabályai. Azt sem árt tudni, hogy minden kereskedőnek más és más szabályai vannak az áru visszaküldésére, ez normális, de természetesen csak a jogszabályi keretek között mozogva. Ezért még vásárlás előtt hasznos áttanulmányozni az erre vonatkozó írásokat az oldalon. Ez általában az Általános Szerződési Feltételek és a Szállítási/Fizetési Információk menüpontok között keresendő.

Ezt ne tedd: NE akard azonnal!

A webshopból nem vihetjük magunkkal azonnal a kiszemelt bútort úgy, mint egy áruházból. Az online vásárlás általában több lépésből áll. A legtöbb webáruházban, így nálunk is, ha nincs raktáron, le kell adni a gyártásnak, számlázni kell, elő kell készítenünk szállításra. Mi például rendkívül gondosan szoktuk becsomagolni a termékeket, nem bízzuk a véletlenre, mert mindenkinek az a jó, ha esélyt sem adunk, vagy minimalizáljuk a lehetőségét a sérülésnek. Ezután le kell szervezni a szállítását, innentől pedig már leginkább a futárszolgálaton múlik. Ennél hosszabb várakozási idő is előfordulhat, ha egyedi igényünk is volt, pácszínnel rendeljük, vagy kifejezetten számunkra gyártanak le valamit.