Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Mire kell figyelned MIELŐTT ÁGYAT VÁLASZTASZ?

Konki Fenyőbútor
Mire kell figyelned MIELŐTT ÁGYAT VÁLASZTASZ?

Egy ágy választása nem egy pár perc alatt eldöntendő kérdés.

Az ágynak nagyon sok szempontnak kell megfelelnie, hogy elférjen, megfelelően magas legyen és igény szerint be lehessen pakolni az ágyneműt, vagy bármi mást mely egy plusz tárolóhelyet is jelent. Az alábbi blogcikkünkben ebben szeretnénk neked segíteni.

Az ágy SZÉLESSÉGE: Az első lépés, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet a szobában, bár ha egy már meglévő, de tönkrement, elhasználódott ágyat cserélnél egy masszív fenyőbútorra, akkor bizonyára ez nem jelent majd gondot. A webshopunkban a 120, 140, 160, 180 és 200 cm -es szélességben találod meg a neked legmegfelelőbbet, de ha nincs szükséged franciaágyra, akkor 90 cm -es szélességben egyszemélyes masszív fenyőágyakat is találhatsz.

ALACSONY vs. MAGAS fekvőfelület: Az ágy magassága az elhelyezést tekintve nem lényeges, viszont az, hogy kinek szánod már annál inkább. A fiatalok éppenséggel ugyanúgy felkelnek a magasabb és alacsonyabb ágyakról is, az idősebb korosztály viszont már egyre nehezebben áll fel egy alacsony fekvőfelületűről, ezért többnyire a magasabb darabokat keresik. Bizonyos bútorcsaládok és árkategóriák alapból magasabb fekvőfelülettel készülnek, más bútorcsaládokba tartozó franciaágyakat viszont magasított kivitelben is gyártanak, hogy megfeleljenek ezeknek a vásárlói elvásároknak is.

➔ Pro tipp: Sok esetben egy megfelelő vastagságú és keménységű matrac pluszban rásegít a magasságra, ilyenkor nem is feltétlen szükséges magasított ágyat vásárolni. De a matrac vásárlása már egy másik téma, ebben egy következő blogcikkben foglalkozunk majd részletesebben.

ÁGYNEMŰTARTÓVAL vagy nélküle? Webshopunkban nem csak ágykeretes, ágyneműtartó nélküli, hanem ágyneműtartóval rendelkező darabokat is találsz, de ahhoz, hogy megállapítsd, neked mire van szükséged, tudnod kell néhány nem jelentéktelen részletet arról, te hogy éled a mindennapjaid. Három féle ember létezik: Van az, aki reggel felkelés után becsukja a hálószoba ajtaját és úgy hagy mindent, mint amikor kiugrott az ágyból, mivel "úgy sem lát be és nem is megy be senki." Van olyan, aki szépen megigazítja az ágyneműt, netán le is takarja azt egy csinos ágytakaróval, a harmadik embertípus pedig azok, akik rendszerint elpakolják, majd este újra előveszik az ágyneműt, hogy ne legyen piszkos, ne üljön rá senki, és sokkal rendezettebbnek tűnjön az ágy. Utóbbit általában azok szokták szeretni, akik napközben is több időt töltenek a hálóban, vagy a helyiségnek más funkciója is van (például itt található a home office -ban dolgozó személy „munkaállomása”) illetve akiknél a vendégágy esetleg a nappaliban található meg. Mielőtt a keretes és ágyneműtartós ágyak közt kezdenél vacillálni, ezeket a kérdéseket kell feltenned magadban.

Szeretsz ágyban, lefekvés előtt olvasni? Ha erre igen a válaszod, akkor mindenképp egy olyan ágyat kell választanod, ami lehetőséget biztosít, hogy egyenes háttal, kényelmes pozícióban tudd kedvenc könyveid olvasgatni az ágyban. Ezek általában magas ágytámlás, masszív darabok, melyeknek nyugodtan nekidőlhetsz, mert bírják a strapát. Az ágytámla egyébként manapság nem csak funkcióját tekintve hasznos, hanem dizájn szempontokat figyelembe véve is érdemes átgondolni, mert ad az ágynak, így a hálószobának is egyfajta karakteres megjelenést.

➔ Egy jótanács: Ne mobilozz lefekvés előtt! Az elektronikai eszközök, képernyők által kibocsátott kék fény az agyban termelődő melatoninszintre van komoly hatással. Ez a hormon tehet arról, hogy álmosnak érezzük magunkat. Ha ezt az úgynevezett kék fénnyel bolygatjuk, alvásunk nem lesz teljes értékű. Ez pont olyan káros a nyugodt alvásra, akár egy rossz minőségű matrac, amit hamar le kell cserélned, hogy újra normálisan pihenhess.

Miután minden lényeges szempontot átgondoltál, már csak egy dolgod van. Körülnézni a webshopunkban, és kiválasztani azt, ami a te elvárásaidnak a leginkább megfelelnek. Szinte minden stílusban, a fentebb felsorolt méretekben találsz masszív fenyőágyakat a kínálatunkban, amik elég sokáig ki fognak téged szolgálni. Ne felejts el feliratkozni a hírlevelünkre és beváltani a 5% kedvezményre jogosító kuponkódod!