Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Kicsi az előszobád? Mutatjuk, hogy hozd ki belőle a maximumot!

Konki Fenyőbútor
Kicsi az előszobád? Mutatjuk, hogy hozd ki belőle a maximumot!

A túl kicsi előszoba számos kellemetlenséget tartogat nap, mint nap. Ha téged is megőrjít az állandó szanaszét heverő cipők látványa, a hegyekben álló kabátok rendetlensége és az, hogy mindig éppen az nincs meg ami kellene, fogadd meg az alábbi tippjeinket és rendezd át a helyiséget!

Az előszoba gyakran a legmostohább szoba az egész házban. A hely, ahol csak a legszükségesebb időt töltjük, ahol általában sietünk, ledobjuk vagy épp felvesszük a cipőnket, kabátunkat, táskánkat. Éppen ezért, ha nincs jól megtervezve és emellé még szűkös is, sok bosszúságot okozhat számunkra. Ne felejtsük el, hogy az előszoba az a hely is, amivel legelőször találkoznak a vendégek, amikor belépnek otthonunkba. Már csak ezért is érdemes energiát fektetni bele, hogy az első benyomás ne visszataszító, hanem megnyerő legyen.

Mutatjuk a tippeket egy praktikus, jól funkcionáló, ugyanakkor otthonos és tágas érzetet keltő előszoba berendezéséhez még akkor is, ha ehhez mindössze egy parányi hely áll a rendelkezésedre.

Minél rendezettebb, annál tágasabb

Fontos megelőzni, hogy rumli alakuljon ki a mindennapokban. Érdemes mindennek előre megtervezni a helyét és olyan praktikus bútorokat beszerezni, melyek multifunkcionálisan működnek. Ilyen lehet például egy olyan cipős szekrény, mely egyben padként is funkcionál és le tudsz rá ülni amíg felveszed a cipődet. Vagy egy olyan cipőtároló komód, aminek a tetejére le tudod tenni a kulcscsomód, vagy a cuccaidat mikor hazaérsz és még dekorációs tárgyakat is tarthatsz rajta, amik otthonossá varázsolják az előszobád. Ezekből léteznek igazán keskeny változatok is, melyek valóban nagyon kevés helyet foglalnak el a térből.

De jó ötlet lehet egy konzolasztal is, ami szintén lepakoló felületként is szolgálhat és ami alá divatos fonott kosarakat tehetsz a cipők tárolásához.

Tükörből minél nagyobb, annál jobb

Talán a legősibb lakberendezési tipp, hogy a kis helyeket tükrök segítségével optikailag kitágíthatjuk. Az előszobában ez duplán hasznos, hiszen mielőtt kilépnél az ajtón, még utoljára leellenőrizheted magad. A legjobb helye olyan falfelületen lesz, ahol a természetes fényt vissza tudja verni, bevilágítva ezzel a helyiséget.

Használj világos, natúr színeket

A fal színének megválasztásakor gondolj arra, hogy a sötét szín szűkíti a teret. Az izgalmas színeket inkább a berendezési tárgyakkal, dekorációkkal, bútorokkal csempészd be a helyiségbe. A natúr fal színe gyönyörűen kiemeli például az olíva zöld színre pácolt előszoba komódot és közben természetes, világos, tágas érzetet kölcsönöz a térnek.

Ha mégis ragaszkodsz a markáns, sötétebb színekhez, jól bevált tipp, ha a falnak csak az alsó felét fested sötétre, a felső részt pedig világosan hagyod.

Bejárati ajtóból mindig üvegeset válassz

Minél több fényt kap egy helyiség, annál tágasabbnak tűnik. Így mikor bejárati ajtót választasz, semmiképpen se a teli, üveg felületek nélküli példányt nézd ki magadnak, mert az egy sötét, szűkös előszobát fog eredményezni.

Használd ki a függőleges tereket

Ha szűk az előszobád, de viszonylag magas, ne félj kinevezni egy falrészt és akár a plafonig bepolcozni. Rengeteg hasznos tárolófelületet kapsz így ahol könyveket, vagy a táskáidat, sáljaidat, kesztyűidet, sőt a biciklizéshez használt bukósisakodat is tarthatod.

Emellett persze feldobhatod a polcokat családi fényképekkel és dekorációs tárgyakkal, cserepes virágokkal is, hogy minél otthonosabb hangulata legyen a szobának.

Szekrények helyett akasztók

Ha kis terek állnak rendelkezésedre az előszobában, akkor a beépített szekrény helyett válassz inkább egy előszobafalat sok fogassal. Ne tartsd itt a család összes kabátját, csak azokat, amit éppen használtok, a többi pedig pihenjen a gardróbszekrényben. Így elkerülheted a túlzsúfoltságot, és az akasztók nem fognak egy egész szekrénynyi helyett elvenni a térből.