Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Így teremthetsz ŐSZI HANGULATOT a lakásodban!

Konki Fenyőbútor
Így teremthetsz ŐSZI HANGULATOT a lakásodban!

Ha az őszre gondolunk, akkor a nagy családi étkezések, a meghittség, a melegség és a bekuckózós szürke hétköznapok jutnak eszünkbe. Persze nem árt, ha arra is odafigyelünk, hogy a lakásunk is idomuljon az őszhöz, így lehetnek igazán hangulatosak azok a bizonyos októberi, novemberi napok.

NAGY CSALÁDI ÉTKEZÉSEK

Egyértelműen ilyenkor nagyobb hangsúlyt kapnak a közös étkezések egy nagy asztal körül. Ezek lehetnek a családon belüli legnagyobb beszélgetések, napi sztorizások színterei is. Ha most tervezel asztalt venni, érdemes egy olyat választanod, ami belesimul az enteriőr dizájnjába, és alá pedig egész nyugodtan lehet szőnyeget rakni. Elsősorban egy bézs-barna, vagy narancs-barna kombinációval érdemes számolni.

A PASZTELL SZÍNEK URALJÁK AZ ÉVSZAKOT

A halványsárga, a romantikus rózsaszín, az örök kedvenc fehér, a szürke és kék árnyalatok egyértelműen költői hangulatot teremtenek. De ilyenkor az annyira idegennek hitt arany, ezüst, vagy épp bronz fémes csillogásai is egészen másképp hatnak.

Az utóbbi években a modern geometrikus és absztrakt minták nagyot mennek, nagyméretű festményeken, fotókon, tapétán, szőnyegeken és kisebb bútorokon, kiegészítőkön egészen jól is mutatnak. Arra viszont nagyon ügyelni kell, hogy nem szabad elsokallni.

AZ ŐSZ ILLATAIT IS ÉREZNI AKAROD?

Nem csak a színek adják meg ilyenkor az őszi hangulatot, hanem az illatok. A nyári frisset átveszik a fűszeresebb, erőteljesebb aromák, ezek a lakásban is megállják a helyüket. A legjobb, hogy nem is muszáj hozzá boltból vett illatanyagokra költened, mert néhány könnyű házi praktikával is megteremtheted a tökéletes légkört. Ilyen például a narancs héja, aminek illata meleg helyre téve azonnal belengi majd a lakást, de a forraltborhoz való szegfűszeg és a fahéj vízbe áztatva, majd úgy melegítve is hasonló.

KARDINÁLIS KÉRDÉS, A CIPŐK ELHELYEZÉSE

Mint a fenti példák, ez is hozzá tartozik az őszhöz. A cipők szelektálása gyakran nem elég jó megoldás, ezért találni kell alterntívákat a többi lábbeli, többek közt a nem használt nyári, vagy éppen ellenkezőleg, az ilyenkor állandóan használatos melegebb bakancsok, elhelyezésére. Ilyenkor gyakran felmerül az ötlet, hogy egy cipősszekrény megoldhatja a problémát, azonban mielőtt nekiállnál felkeresni a webshopunkban, mindenképp alaposan mérd le a helyet, ahová tenni szeretnéd, és számolj a lenyíló ajtókkal is. Ezen felül, ami általános szabály, mégsem lehet elégszer leírni, az előszoba enteriőrjébe is illeszkedjen, mert ez az első helyiség, amit az érkező vendégeid észrevesznek.

MINÉL KEVESEBB A NAPFÉNYES ÓRÁK SZÁMA...

... annál nagyobb szükségünk van a mesterséges fényforrásokra. Az mégsem járja, hogy a mennyezeti lámpát égetjük. Jó megoldás lehet az asztali vagy a sarokba állíott állólámpát kiegészítendő hangulatvilágítás, ledsor, fényfüzér. Egyáltalán nem gáz az egyszínű karácsonyi égősort felaggatni a hálóba, vagy a nappaliban lévő polcokra. Ezzel nem csak a fényt pótlod, de melegséggel tölti el az otthonod a hangulatos megvilágítás.