Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Hogyan válasszunk a szobához illő színű bútort?

Konki Fenyőbútor
Hogyan válasszunk a szobához illő színű bútort?

A szobaszín és a bútor összehangolása nem olyan bonyolult, mint elsőre hangzik. Nem kell túlstresszelni magunkat színskálákkal és kárpitminták falhoz méregetésével. A következő néhány egyszerű lépéssel elérhetjük a tökéletes összképet otthonunkban.

Két irányból indulhatunk. Ha megvan áhított bútorunk, akkor érdemes ahhoz igazítani a fal színét. Ha nem terveztünk festést, akkor viszont a meglévő szobaszínhez kell kiválasztanunk a tökéletes kárpitot, vagy pácszínt. Mi most mindkét lehetőséget számba vesszük, így mindenki ki tudja választani magának a megfelelő utat a tökéletes eredményhez.

Amennyiben a bútornak valamilyen visszafogott színe van, például pasztell, vagy halvány, világos tónus, akkor érdemes abból a színcsaládból választani a fal színét is. Teljesen megegyező színt azonban nem tanácsos választani, mert azzal csak monoton és unalmas hatást érünk el.

Ha a bútor mintás kárpittal rendelkezik, akkor a minta uralkodó színéhez kell falszínt választanunk. Alternatív megoldás lehet a minta egy másik, visszafogott színéből választani, így kevésbé „szájbarágós” hatást érünk el.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még bútort sem választottunk, és a fal színéről is szabadon dönthetünk, akkor először is vegyük számba a szoba méreteit. Örök igazság, hogy a kis szobáknak a világosabb, a hatalmas tereknek pedig a sötét színek állnak jól. A világos ugyanis tágítja a teret, a sötétebb tónusok viszont barátságossá tehetik a túl nagy termeket.

A kontrasztos színválasztás mindig hálás. A világos fal és sötét bútor, vagy sötét fal, világos bútor szépen kiemeli a bútorokat, ami kellemes látványt nyújt a szobába lépőknek. Sőt! A merészebbek egy adott bútor elemeit is kombinálhatják a kontraszt jegyében. Válasszunk sötétebb színt egy ülőgarnitúra keretének, és világosabbat az ülőrésznek és a párnáknak! De a szekrényeknél, komódoknál is elérhető hasonló hatás a fogantyúk és gombok színválasztásánál.

Bárhogy is döntsenek, mi alkalmazkodunk a kívánságokhoz. Nálunk a bútorok pácszínét előre megválaszthatják a vásárlók, így csak egy valami adott: a minőségi tömör fenyőfa. A szín már a leendő tulajdonoson múlik.

(Fotó: @dvandijk)