Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Helyettesíti a lepedő a matracvédőt?

2018.01.12 14:18
Helyettesíti a lepedő a matracvédőt?

Ha úgysem közvetlenül a matracra fekszünk, mi értelme van még pluszban egy matracvédőnek? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést. Kisgyermekeknél és idősebbeknél ezt a különböző kisebb-nagyobb éjszakai „balesetek” miatt nem kell megindokolni, de a felnőtteknél is elsősorban higiéniai, másodsorban állagmegóvási okai vannak a matracvédő használatának.

A matrac drága dolog, ezért természetes, ha minél tovább szeretnénk megőrizni állapotát, minőségét. Értékéhez képest egy matracvédő elenyésző kiadást jelent, mégis sokkal megnövelheti matracunk élettartamát.

- És nem elég ehhez egy lepedő? – Nem. A lepedő vékony rétege sem a folyadéktól (kávé, víz, izzadtság, és egyéb testnedvek), sem az igénybevételtől nem óvja kellően a matracot. A vastagabb anyagú matracvédők beszívják, vagy lepergetik a folyadékot. Sőt, léteznek teljesen vízhatlan típusok is. Ezeket főként kisgyerekek, vagy idősek ágyában használt matracokra ajánljuk.

A lepedőn keresztül nemcsak a folyadék jut át könnyebben, hanem a szilárd szennyeződések is. Nem is gondolnánk, de hámsejtjeink, hajszálaink könnyen átbújhatnak a lepedő szövésén, melyekből poratkák milliói lakhatnak jól. Ezek a szabad szemmel láthatatlan kis élősködők „belőlünk” élnek. Táplálékuk az elhalt hámsejtek, haj és szőrszálaink, illetve a korpa. A matrac belsejében könnyen befészkelhetik magukat és háborítatlanul elszaporodhatnak.

Egy matracvédő segítségével ezt könnyen megakadályozhatjuk, hiszen míg a matrac huzatát nem, addig egy matracvédőt bedobhatunk a mosógépbe, 60 fokon pedig el is pusztulnak az atkák.

Ez elsősorban az allergiásoknak lehet fontos szempont, hiszen a por főként az atkák ürülékéből áll, de más sem szeret abban a tudatban nyugovóra térni, hogy apró állatkák milliói hemzsegnek alatta.

Összességében tehát viszonylag kis beruházással nagy előnyre lehet szert tenni. Az anyagválasztáson túl figyelni kell a megfelelő méret kiválasztására is. A matracvédőket a matracokkal megegyező méretekben gyártják, tehát lehet kapni egyszemélyes, vagy franciaágy matracra való védőt is. Nálunk már 5900 forinttól vásárolhat magának matracvédőt. Nézzen körül, és válassza az önnek leginkább megfelelőt!