Új jelszó kérése
 
Blog
2018.01.12 14:18

Helyettesíti a lepedő a matracvédőt?

Ha úgysem közvetlenül a matracra fekszünk, mi értelme van még pluszban egy matracvédőnek? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést. Kisgyermekeknél és idősebbeknél ezt a különböző kisebb-nagyobb éjszakai „balesetek” miatt nem kell megindokolni, de a felnőtteknél is elsősorban higiéniai, másodsorban állagmegóvási okai vannak a matracvédő használatának.

A matrac drága dolog, ezért természetes, ha minél tovább szeretnénk megőrizni állapotát, minőségét. Értékéhez képest egy matracvédő elenyésző kiadást jelent, mégis sokkal megnövelheti matracunk élettartamát.

- És nem elég ehhez egy lepedő? – Nem. A lepedő vékony rétege sem a folyadéktól (kávé, víz, izzadtság, és egyéb testnedvek), sem az igénybevételtől nem óvja kellően a matracot. A vastagabb anyagú matracvédők beszívják, vagy lepergetik a folyadékot. Sőt, léteznek teljesen vízhatlan típusok is. Ezeket főként kisgyerekek, vagy idősek ágyában használt matracokra ajánljuk.

A lepedőn keresztül nemcsak a folyadék jut át könnyebben, hanem a szilárd szennyeződések is. Nem is gondolnánk, de hámsejtjeink, hajszálaink könnyen átbújhatnak a lepedő szövésén, melyekből poratkák milliói lakhatnak jól. Ezek a szabad szemmel láthatatlan kis élősködők „belőlünk” élnek. Táplálékuk az elhalt hámsejtek, haj és szőrszálaink, illetve a korpa. A matrac belsejében könnyen befészkelhetik magukat és háborítatlanul elszaporodhatnak.

Egy matracvédő segítségével ezt könnyen megakadályozhatjuk, hiszen míg a matrac huzatát nem, addig egy matracvédőt bedobhatunk a mosógépbe, 60 fokon pedig el is pusztulnak az atkák.

Ez elsősorban az allergiásoknak lehet fontos szempont, hiszen a por főként az atkák ürülékéből áll, de más sem szeret abban a tudatban nyugovóra térni, hogy apró állatkák milliói hemzsegnek alatta.

Összességében tehát viszonylag kis beruházással nagy előnyre lehet szert tenni. Az anyagválasztáson túl figyelni kell a megfelelő méret kiválasztására is. A matracvédőket a matracokkal megegyező méretekben gyártják, tehát lehet kapni egyszemélyes, vagy franciaágy matracra való védőt is. Nálunk már 5900 forinttól vásárolhat magának matracvédőt. Nézzen körül, és válassza az önnek leginkább megfelelőt!

Webáruház készítés