Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Gyerekszoba: Ezeket a bútorokat nem hagyhatjuk ki!

Konki Fenyőbútor
Gyerekszoba: Ezeket a bútorokat nem hagyhatjuk ki!

A gyerekszoba kialakításakor ügyelnünk kell arra, hogy abban gyermekünk minél otthonosabban, kényelmesebben érezze magát. Ez nem csak alvásában segíti, hanem lesz egy hely a lakásban, amit igazán sajátjának érezhet. Ha tudjuk, hogy mik azok a bútorok, amelyek nélkülözhetetlenek egy igazi gyerekszobához, akkor már félúton vagyunk ahhoz, hogy kialakítsuk az igazi gyerek álomszobát.

Gyerekágy

Az ágy a szoba középpontja. Erősnek és biztonságosnak kell lennie, de egyben kényelmesnek is. Rengeteg féle gyerekágy létezik sima, egyszemélyes kanapé-szerű, emeletes, galériás és baldachinos gyerekágy is. Hogy milyet választunk, az főként gyermekünk és a szoba stílusától függ. De ha egynél több gyermek osztozik a szobán, akkor érdemes inkább az emeletes ágyat választani. Természetesen legalább ilyen fontos a jó matracválasztás is.

Fiókos szekrények és ládák

Ha gyerekszobáról van szó, tárolóhelyből sosincs elég. Egy fiókos szekrény, vagy láda sokat segíthet a rendszerezésben. A rengeteg játék, kis alkatrészek, óvodai, vagy iskola cuccok eláraszthatják a szobát. Egy sűrűn polcozott szekrény, vagy egy mély láda azonban segíthet a rend kialakításában. Ezek kiválasztásánál is fontos a biztonság: jó, ha lassan, „puhán” csukódnak az ajtók, és a sarkok sem élesek. A legtöbb szekrény és láda bútorcsaládban is kapható, ezért jó eséllyel találni a gyerekágyhoz illő darabokat.

Íróasztal

Az iskolás évek beköszöntével az íróasztal legalább olyan fontos szerepet tölt majd be gyermekünk életében, mint az ágy, vagy a játszószőnyeg. A rendelkezésre álló helytől függően az íróasztal lehet önálló, vagy az ágyhoz épített. A galériaágyaknál gyakori megoldás az ágy alá épített íróasztal. A saját íróasztal is segít abban, hogy gyermekünk úgy érezze: saját kis birodalma van, nem utolsó sorban pedig felszabadul a konyhaasztal a füzetek és könyvek uralma alól.

A gyerekszobák egyszerre több célt szolgálnak: gyermekeink itt játszanak, alszanak és tanulnak. A fenti tanácsokat megfogadva elősegíthetjük, hogy gyermekünk olyan szobát kapjon, amelyben önfeledten játszhat, nyugodtan pihenhet, és koncentrálva tanulhat.


 

Kapcsolódó cikkünk:

Vegyek a gyerekemnek emeletes ágyat? - Bútorok a javából.

Elbeszélések alapján az is szeretett volna emeletes ágyat, akinek nem kellett testvérével megosztania a szobáját, sőt még az egykék is sokat könyörögnek érte. Az emeletes ágy merőben más élményt nyújt a gyerekeknek a hagyományos gyerekágyhoz képest. A kalandok kifogyhatatlan tárháza lehet: kalózhajó, bunker, vagy emeletes busz.