Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Fa vagy bútorlap?

Konki Fenyőbútor
Fa vagy bútorlap?

A bútorvásárlás hosszú időre szóló döntés. Ha ugyanis egy strapabíró, minőségi fából összeszerelt darabot választ az ember, akkor egy szekrény, ágy, vagy asztal családok generációit is kiszolgálhatja.

Mégis sokan választják a furnér, vagy préselt papírból készült bútorokat. Ezeknek is megvan a helyük és a közönségük. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak az egyik, vagy csak a másik alapanyag alkalmas a bútorkészítéshez. Egy sor szempontot kell végigvenni ahhoz, hogy végül a számunkra legmegfelelőbb döntést tudjuk meghozni. Vegyük is sorba a legfontosabbakat!

Ideiglenes, vagy állandó lakhely?

Elsőként ezzel kell tisztában lenni a választáskor. Ha csak néhány hónapra húzzuk meg magunkat valahol, (bár magunk ellen beszélünk) nem érdemes tartós, robosztus bútorokkal körülvenni magunkat. Többnyire a lakáshoz választjuk a berendezést és nem fordítva. Ezért költözéskor szembetalálhatjuk magunkat azzal, hogy ami az előző lakásban jól nézett ki, az újban már nem olyan mutatós. A furnér, vagy MDF lapos bútorok olcsók és vannak belőlük elfogadható minőségű termékek is. Ezek tökéletesek egy olyan lakáshoz, amelyben csak néhány hónapot, vagy egy évet töltünk el.

Ezzel ellentétben a tömörfa bútorokkal hosszú távra érdemes tervezni. Illatuk a házat is természetességgel ruházza fel, és egy idő után szinte már a falak is a fenyő összetéveszthetetlen illatát árasztja majd magából. A fenyőbútorok évtizedeken át bírják a használatbavételt. Erős, robosztus felépítésük a gyerekek igénybevételét is állják.

>> Ha már eldöntötted, hogy masszív fenyőbútorra van szükséged, akkor ide kattintva válogathatsz kedvedre 13(!) bútorcsalád közül!

Szeretnéd mindig az aktuális divatot követni?

Vannak, akik évről évre bújják az aktuális lakberendezési trendeket, és aszerint váltogatják kisebb-nagyobb bútoraikat. Nekik érdemes inkább a bútorlapból, vagy műanyagból készült termékek közül válogatniuk. Ezek olcsók, ezért nem kár értük, ha egy új divathullám kisöpri őket az otthonokból. 

A fenyőbútorokra inkább az állandóság, az örökzöld vonalvezetés a jellemző. Mivel ezek a bútorok több évtizedre készülnek, tervezőik a letisztult, finom stílust követik és kerülik a feltűnő divat kilengéseket. A Konki Fenyőbútornál minden termék gondosan megművelt fából készült, a választható pácszínek pedig a fa természetességét hivatottak kiemelni. Ha valaki fa bútor mellett dönt, és szeretné megújítani otthona stílusát, akkor kísérletezzen bátran a kiegészítőkkel. Egy új párna, takaró, vagy szőnyeg merőben új összképet kölcsönöz a szobáknak.

Mekkora összeget engedhetsz meg magadnak?

A tömörfa nem olcsó alapanyag. Azonban itt is igaz a mondás, miszerint aki olcsót vesz, többet fizet. Hosszú távon ugyanis egyértelműen kifizetődő a kiváló minőségű fa bútort megvenni. Sokaknak azonban nincs egyszerre annyi pénzük, hogy megengedhessenek maguknak egy szekrényt százezer forintért. Ha szűkös keretből kell több ágyat, asztalt, széket, vagy szekrényt megvenni, akkor a legjobb, ha valamilyen kevésbé minőségi alapanyagból választunk. Kompromisszumot lehet kötni a fa front és bútorlap korpusz kombinációjával, vagy a fóliázott furnér bútorokkal. Így akár a fa bútor töredékéért is berendezhetjük otthonunkat.

Érdemes ezután sorban, egyenként lecserélni a bútorokat tömörfa, fenyő bútorra. Az évek múlásával ugyanis a furnér és préselt papírból készült bútorok elhasználódnak. Lógni fog az ajtó, a furnérra vasalt díszítés elválik és összességében rontani fogja otthonunk szépségét. A fenyőbútorok ezzel szemben nem esnek szét, és évek múltán is ékes díszei lesznek otthonunknak.