Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

A konyha bútorozás lépései

Konki Fenyőbútor
2023.01.06 10:39
A konyha bútorozás lépései

A fenyőbútorok népszerűsége az utóbbi időben újra felértékelődött, és egyre többen választják ezeket az otthonaikban. Ennek több oka is van, például, hogy könnyen illeszkednek bármelyik helyiségbe, így természetesen a konyhába is.

Először is, ha többet akarsz megtudni a nálunk kapható provanszi stílusú konyhabútorokról, akkor előbb ezt a korábbi blogcikkünket olvasd el. Ha pedig már nem kell téged meggyőzni arról, hogy miért olyan jó választás a masszív fenyőbútor a konyhádban, nézzük, mire kell figyelned akkor, ha a mi kínálatunkból rendeznéd be otthonod lelkét.

1️⃣ Tervezd meg, hogy milyen berendezést szeretnél, mindezt úgy, hogy gondolsz arra is, mely konyhai gépeket akarsz beszerelni. Gondold végig, hogy milyen méretekkel rendelkezik a helyiség, milyen funkciókat tölt majd be, és milyen stílust kedvelsz igazán. Bár a nálunk kapható konyhai bútorok főleg provanszi stílusban készülnek, a felületkezelés, fogantyúk kinézete sokat változtathat az összképen. A legjobb, ha mindezt papírra is veted magadnak vázlatosan, hogy amikor árajánlatot kérsz tőlünk vagy eljössz hozzánk személyes konzultációra, már nagyjából képben legyél azzal, mire is van pontosan szükséged.

2️⃣ Ügyelj a méretekre. A kínálatunkban lévő konyhabútoroknak van egy alap mérete, ugyanis szériában készülnek, de van lehetőség ettől valamelyest eltérni. Ha egyedi méretezést szeretnél, lehet, hogy érdemes egy hozzáértő családtagot, barátot vagy szakembert is bevonni a tervezési folyamatba.

Ebben tudunk segíteni: Miután leegyeztettük a részleteket, vázrajzzal és 3D -s tervvel is tudjuk segíteni az új konyhád bebútorozását. Így a gyártás megkezdése előtt elkerülhetőek vagy éppen korrigálhatóak az esetleges félreértések.

3️⃣ Válassz jó anyagokat. A fenyőbútor eleve egy jó kiindulópont, gratulálunk a választáshoz! ;) Konyhaszigetek esetén lehetőség van fém tetőlapot kérni rá, ugyanis ezek rendszerint komoly igénybevételnek vannak kitéve. Zöldséget vágunk, tésztát gyúrunk, húsokat szelünk. Egy színre pácolt fenyő tetőlapon akár már egy élesebb kés is sérülést okozhat, úgyhogy ez a minimális pluszköltség, ami a fém tetőlappal jár, véleményünk szerint nagyon megéri! Az alsó bútorelemek 3 féle tölgyfa tetőlappal is megrendelhetőek, amik még dizájnban is sokat dobnak a konyhán. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így érdemes alaposan átgondolni, melyiket választod.

4️⃣ Tervezd meg az elrendezést. Fontos, hogy a konyhádban minden könnyen elérhető legyen, így érdemes átgondolni, hol lesznek a konyhai eszközök és hol lesznek a tárolók. Egy konyhánál elengedhetetlen, hogy minden kéznél legyen akkor, amikor arra szükség van, és ne kelljen keresgélni semmit a főzés-sütés kellős közepén. Sőt, még azt is érdemes figyelembe venni, hogy végül hol lesz az étkezőasztal, hogy vendégek fogadásakor a tálalást leegyszerüsítsük.

5️⃣ Vásárolj praktikus konyhai kiegészítőket. Például érdemes lehet fogasokat vagy pulton lévő kisebb tárolókat is vásárolni. Nálunk sok ilyet találsz, érdemes körülnézni a webshopunkban.

Így néz ki egy kész 3D -s terv. Ez konkrétan az az összeállítás, amelyik üzletünkben is megtekinthető.Így néz ki egy 3D -s tervezet. Ez itt éppen az, amelyik kaposvári üzletünkben élőben is látható.

6️⃣ Mi a teendő, ha már nálad vannak a tőlünk megrendelt bútorok? Az a jó, hogy szerencsés helyzetben vagy, hisz összeszerelt állapotban kerülnek átadásra az egyes konyhai bútorelemek. Ennek ellenére, ha még sosem csináltál hasonlót, azt javasoljuk, hogy az összeállításban kérj segítséget olyantól, aki gyakorlott az ilyesmiben. Ha önállóan szeretnéd elvégezni a szerelést, akkor érdemes előtte átgondolni, hogy mit és mi után szeretnél elhelyezni a konyhádban, kimondottan ügyelve a gépekre is. Gyűjtsd össze magad köré az eszközöket, amikre szükséged lesz, hogy gördülékenyebben menjen "a munka."

7️⃣ Végezz finomhangolást. Amikor már minden össze van rakva, akkor jöhetnek a részletek. Pakold be a szekrényekbe és fiókokba a konyhai eszközöket, rakd el az élelmiszereket és alapanyagokat, mindezt úgy hogy minden könnyen elérhető és megtalálható legyen. Ha jól terveztél, mindennek lesz elegendő helye és nem kell a zsúfoltság miatt bosszankodnod többé. Talán érdemes lehet még néhány kiegészítőt, például törölközőtartót vagy éppen a stílushoz passzoló tálat vásárolni, amibe a gyümölcsöket rakhatod, hogy még otthonosabb legyen a helyiség.

8️⃣ Végezetül nem maradt más hátra, mint hosszú ideig elégedetten használni az új konyhád. Készíts finomakat, töltsd el benne örömmel az időd akár a családoddal a közös főzések alkalmával, és élvezd, hogy végre minden úgy van, ahogy te szeretnéd, kompromisszumok nélkül.


Kapcsolódó cikkünk:

Minden, amit a provansziról tudnod kell! - Bútorok a javából

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy tudunk segíteni abban, hogy megteremtsd a francia vidéki stílust az otthonodban? A provanszi, ahogy azt a neve is sugallja, Franciaországból származik, könnyed, déli stílusként határozzák meg az építészetben és a lakberendezésben egyaránt.