Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 293 3790

Blog

Három vidéki stílusú tavaszi trend, amit könnyen saját otthonunkra szabhatunk

Konki Fenyőbútor
Három vidéki stílusú tavaszi trend, amit könnyen saját otthonunkra szabhatunk

A pasztell tónusoktól a virágos mintákig sorra vesszük, mi mindennel varázsolhatunk természetközeli, vidékies hangulatot az otthonunkba.

Színek: halvány pasztell tónusok; sápatag púderrózsaszín, halvány menta és kacsatojás kék

Furán hangoznak? Pedig ezek a színek nagyon mennek a tavaszi időszakban. Variálhatjuk őket a falon, vagy bútorok kiegészítőjeként: párnák, takarók, terítők formájában. Ha valaki szereti a színeket, de szeretné, hogy otthona világos, szellős maradjon, akkor ezekkel a tónusokkal érdemes operálni.

Szép összhangot teremt és dinamikát visz az összképbe, ha hideg és meleg tónusokat egyszerre alkalmazunk, mint például a halvány rózsaszín és a pasztell kék, vagy a sárga és a szürke. Ezek a színek könnyen társíthatóak valamilyen természetes anyaggal, mint a fával, a pamuttal, vagy a kenderrel.

A tavasz virágmotívumai: tulipánok, nárcisz, ibolya és jácint

Igen látványos eredményt érhetünk el, ha bármilyen virágos motívumot csempészünk a lakásba. Új, tulipános kispárna a kanapéra, vagy ibolyákkal tarkított terítő a konyhaasztalra, esetleg nárciszmintás függöny a nappaliba. Mind hamisíthatatlan, tavaszi hangulatot árasztanak. A virágmintás dolgoknak inspiráló, életigenlő hatással vannak ránk. Nem véletlen, hogy a tavasz, a megújulás jelképei.

Fontos, hogy ezeket a kiegészítőket csak visszafogott, természetes anyagú bútorokkal, például tömörfa bútorokkal szabad kombinálni, így tudnak igazán érvényesülni. Ha egy eklektikus stílusú szobát terhelünk virágmintás kiegészítőkkel, akkor giccses, és nyomasztó hatást érünk el vele.

Klasszikus állatminták: lovak, nyulak, tyúkok

Ha egyszerre szeretnénk a tavaszias érzést és a vidéki hangulatot az otthonunkba varázsolni, akkor szerezzünk be minél több lovas, nyulas, tyúkos, vagy agaras holmit. Hasonlóan a virágmintás dolgokhoz, ezeket is valamilyen bútor kiegészítőn, vagy tapétán ízléses viszontlátni. Az ülőgarnitúra kárpitját mindenesetre ne cseréljük át kacsásra! Ezekre a kiegészítőkre is igaz, hogy csak visszafogott, letisztult bútorokkal és berendezéssel működnek.

  +1 tipp a nyárra  

Késő tavasszal és nyáron finomhangolhatjuk megújult enteriőrünket. A fakó csíkok, a kék, a piros, és a türkiz „Napszívott” hatással igazi beach house hangulatot kölcsönöznek szobánknak. A klasszikus színek kombinálása mellett (kék, piros, rózsaszín) keverhetünk hozzá nyári virágmintákat és ügyeljünk arra, hogy minden kiegészítőnek olyan hatása legyen, mintha egész nyáron tűzte volna őket a Nap. A természetes anyagok itt is nélkülözhetetlenek. A tömörfa ez esetben is jó megoldás, de illenek hozzá a raklapból készült asztalkák, kis szekrények, vagy kanapék is.