KÁPOSZTA SAVANYÍTÓ DÉZSA
A káposzta savanyító a káposzta tejsavas erjesztésének folyamatát segíti elő. Különböző méretben elérhetők a dézsák webshopunkban. Mielőtt elkezdené a savanyítást, fontos, hogy minden eszközt alaposan tisztítson meg és sterilizálja. Az új edényeket forró vízzel kell kiforrázni. A káposztát le kell hámozni, majd fel kell aprítani vagy lereszelni. A só mennyisége kulcsfontosságú, általában 1 kg káposztához 1,5 dkg sót ajánlanak. A káposztát rétegesen kell elhelyezni az edényben, minden réteg közé sót szórva. A végén jól meg kell préselni, hogy levet eresszen. Figyelem! A menetes orsó a káposztát a folyadék alatt tartja, nem préseli! Az edényt le kell fedni, majd langyos helyen kell hagyni 7-10 napig, amíg megkezdődik az erjedés. Ezt követően hűvösebb helyre kell helyezni az optimális tárolás érdekében.
TERMÉKADATOK
- Anyagvastagság: 24-28 mm
- 42 literes
- Belső átmérő alul 34 cm, felül 40 cm, belső magasság 39 cm
- Anyaghasználat: Valódi akácfa
- Felületkezelés natúr
- Készre szerelt
- A termék kézzel készül, mérete +/- 1-3 mm-el eltérhet a megadottól
JAVASLATOK A HASZNÁLATHOZ
A dézsát a nyomó deszkákkal együtt hideg vízzel töltse meg. következő nap a vizet cserélje le, készítsen 1 kg sóval oldatot és színültig töltse a dézsát, ezt az oldatot egy hétig tartsa a dézsában. Ezután forró vízzel mossa el és töltse fel, a vizet hagyja benne kihűlni. Ezután használható már az új dézsa. Használaton kívül hűvös, nyirkos helyen (például pincében) fejjel lefelé, kitámasztva, letakarva tárolja. A következő években mosás után rendeltetésszerűen használja.