Kérdése van? Hívjon minket! +36-302933790

Blog

Ezekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt webshop-ból vásárolunk bútort

2018.01.22 16:08
Ezekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt webshop-ból vásárolunk bútort

Összeszedtük az 5 legfontosabb „tedd, ne tedd” dolgot, amiket mindenképp érdemes észben tartani, ha valaki online vásárol bútort magának.

Hasznos minél több terméket összehasonlítani egymással, összeszedni egyes darabok előnyeit, hátrányait. Hogyan is tehetnénk meg ezt könnyebben, mint otthon, a számítógép előtt ülve. Így nem kell egyik boltból a másikba bumlizni, és a telefonunkkal készített fotókkal összehasonlítani az épp előttünk álló bútordarabot. Persze a monitoron keresztül elmarad a tapintás és a kipróbálhatóság előnye, de néhány praktikával így is biztosra mehet az, aki bútorvásárlásra adja a fejét.

TEDD: Olvassa el a részletes leírásokat!

Az egyik legjobb dolog az online vásárlásban, hogy az embernek tényleg van ideje nyugodtan, részletekbe menően tanulmányozni egy bútort, annak jellemzőit és a boltot.  Így nem érheti meglepetés a vásárlót. A leírásban felhívhatják figyelmünket arra, hogy a képen látható színek valamelyest eltérhetnek a valóságtól, kitérhetnek az összeszerelés módjára, vagy a párnázott részek keménységére.

TEDD: Mérje ki, és tegyen a bútor leendő helyére egy ahhoz hasonló méretű tárgyat!

Sokkal könnyebb elképzelni a leendő bútor helyét, ha az ember élőben is látja az adott asztalt, fotelt, vagy szekrényt. Élőben fel tudjuk mérni a magasságot, a szélességet, de ha ezekkel az adatokkal egy webshop leírásában találkozunk, csak számokat látunk magunk előtt. Érdemes ezért a kiválasztott bútor méreteihez hasonló tárgyat tenni a szobába, hogy lássuk, mekkora helyet foglal el az élettérből. Ha túl kicsinek, vagy túl nagynak tűnik a szemléltető minta, akkor valószínűleg tovább kell keresgélni.

TEDD: Ne felejtse el áttanulmányozni, hogy milyen feltételekkel kérheti vissza a vételárat!

Minden kereskedőnek más és más szabályai vannak az áru visszaküldésére (természetesen a jogszabályi keretek között). Ezért még vásárlás előtt hasznos áttanulmányozni az erre vonatkozó írásokat az oldalon. Ez általában az Általános Szerződési Feltételek és a Szállítási/Fizetési Információk menüpontok között keresendő.

NE TEDD: Mindent a szemnek

Egy gyönyörű lakásban lefotózott, szépen bevilágított termék csalóka lehet, egészen másként festhet saját nappalinkban a meglévő bútorok mellett. Ezek a képek az első benyomást igyekeznek a lehető leghatásosabbá tenni. Ettől függetlenül nem szabad kihagyni az első pontot: elolvasni a termékleírást. Az olyan adatok, mint például az anyaghasználat, a méretek, vagy a funkciók objektív képet adhatnak a bútorról.

NE TEDD: Azonnal akarom!

A webshopból nem vihetjük magunkkal azonnal a kiszemelt bútort úgy, mint egy áruházból. Az online vásárlás általában több lépésből áll. A legtöbb webáruházban a megrendelés után számlát kapunk, majd megerősítik a fizetés beérkezését, utána pedig postára, vagy futárnak adják a megrendelt terméket. A szállítás akár egy, vagy két hétbe is beletelhet, ha esetleg épp nincs raktáron az áru. Ennél hosszabb várakozási idő is előfordulhat, ha egyedi igényünk is volt, vagy kifejezetten számunkra gyártanak le valamit.